Tenis

SEDEO SAM KRAJ OBLAKA I GLEDAO OLGIN MEČ! Ovo niste mogli da vidite i čujete u TV prenosu, a sve objašnjava

Autor Nemanja Stanojčić

Olga Danilović prošla je u drugo kolo u Parizu, a iz lože je imala veliku podršku svog dečka. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: MODNO/Nemanja Stanojčić

Olga Danilović prošle godine napravila je najveći uspeh u karijeri i došla do trećeg kola na Rolan Garosu. Ove sezone je na korak da izjednači taj plasman pošto je prošla u drugu rundu takmičenja. Ubedljivo je savladala Italijanku Martinu Trevisan (6:1, 6:2) i naredna prepreka mogla bi da joj bude Danijel Kolins (Amerika) sa kojom je odigrala spektakularan meč u Madridu.

Duel sa italijanskom teniserkom igrao se na terenu broj 4, koji je manji i nalazi se na samom ulazu u kompleks. MONDO je na licu mesta i pobedu srpske teniserke gledao sam u društvu njenog dečka Jana Oblaka. Prilikom ulaska na teren, gde je bilo malog kašnjenja jer sam stigao sa meča Lasla Đerea primetio sam da odmah na početku sede Jan i Olgin stručni štab. Dovoljno razloga da se "ušunjam" ispred njih.

Bio je to odličan potez, pošto sam mogao da pratim i da čujem šta joj sve govori i trener i Oblak. Nije golman madridskog Atletika bio previše pričljiv tokom prvog seta koji je Olga dobila sa 6:1. Uglavnom je aplauzima i pogledom pratio njene dobre poteze, uz poneko "'Ajde". Dovoljno da pokaže kakva je podrška, što i objašnjava dobre Olgine igre kada je uz nju.

U drugom setu stvari su se malo promenile, Srpkinja je napravila brejk, povela sa 2:1 i čekala se promena strana. Tada je Oblak porazgovarao sa momkom koji je sedeo pored njega i koji se našalio sa njim da se ne čuje. "Ponekad više kažeš kad ćutiš. Super joj ide!", odgovorio je Jan i malo je izbaksuzirao izgleda pošto je Italijanka vratila brejk u narednom gemu.

Na tome se i završilo, pošto je Danilovićeva osvojila četiri naredna gema i stavila tačku na meč i posle pozdrava sa Martinom i publikom došla je baš do dela gde su bili oni. Treneru je bacila peškir, pozdravila se sa njim i Janom i otišla da odradi sve obaveze koje ima. Na konferenciju za medije došla je oko 23 časa i bila je odlično raspoložena.

"JAN, MOŽE IZJAVA O EVROPSKOM PRVENSTVU?"

Izvor: Mondo

Uvek treba probati, pa kako prođe. To je neka novinarska mantra koja važi u ovom poslu. Tako je bilo i posle Olginog meča kada sam sa kolegom Milanom pokušao da dobijem izjavu od Oblaka. Umesto toga, dobili smo ljubazno odbijanje. Objasnili smo mu da bi bilo par pitanja o Evropskom prvenstvu u fudbalu gde je njegova Slovenija u grupi sa Srbijom, Engleskom i Danskom.

"Došao sam na odmor malo, tako da nema intervjua", odgovorio je Jan. Mogli smo samo da mu se zahvalimo, uz to smo mu dobacili da navijamo da Srbija i Slovenija zajedno prođu grupu i da bi to bilo lepo. "Tako je, tako je, može", sa osmehom nam je uzvratio u neformalnom razgovoru i otišao.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: