Tenis

ODMAH GA IZBACITE SA TURNIRA! Oglasio se najveći Novakov kritičar: Pozvao Rolan Garos da reaguje!

Autor Milutin Vujičić

Da li je Rolan Garos mudro postupio kada je dozvolio Aleksanderu Zverevu da nastupi dok je u toku žalbeni proces na presudu u kojoj je osuđen zbog nasilja nad bivšom devojkom? Oglasio se novinar Ben Rotenberg.

Izvor: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Američki novinar Ben Rotenberg prvi je objavio ispovest bivše devojke Aleksandera Zvereva koja je tvrdila da ju je Nemac tukao, a sada je pred start Rolan Garosa tražio objašnjenje organizatora kako je Nemcu dozvoljeno da nastupi. Još u oktobru 2020. godine Olga Šaripova je optužila Zvereva za fizičko i psihičko zlostavljanje u vezi, a na nju se nadovezala i Brenda Patea, još jedna bivša devojka nemačkog tenisera.

Ipak, organizatori Rolan Garosa čekaju okončanje žalbenog procesa koji je Zverev pokrenuo jer je izgubio presudu protiv Patee, i time opravdavaju odluku da Zverev neometano učestvuje na turniru. Interesantno, u prvom kolu igra baš protiv Rafaela Nadala, bez ikakve sumnje najveće legende Rolan Garosa koji se bori za 15. pehar na ovom turniru.

"Sve dok se suđenje ne završi i ne donese odluka, smatra se da je nevin i zato mu je dozvoljeno da učestvuje u žrebu. Što se tiče samog procesa, nećemo komentarisati ništa o tome, jer je suđenje u toku", pojasnila je direktorka turnira Ameli Morezmo, na čije je reči reagovao Rotenberg, inače najveći kritičar Novaka Đokovića koji nije propustio priliku da "pecne" organizatore za ovakvu odluku o Zverevu.

Izvor: YouTube/US Open Championships/Screenshot

"Postojala je odluka suda u Berlinu zbog Zvereva gde je naređeno da plati 450 hiljada evra. Zverev se žalio na tu odluku, zbog toga se ponovo razmatra ta odluka. Ali, bi prvostepena presuda trebalo da važi i Zverev ne bi smeo da se takmiči ni na Rolan Garosu niti bilo gde u sportu. To je slično kao kada teniser dobije pozitivan nalaz za doping test i suspendovan je dok se ne dokaže da je nevin. Ako postupak protiv Zvereva ne bude rešen sada u Berlinu, Vimbldon treba da odluči drugačije od Rolan Garosa i suspenduje ga. Njegovo prisustvo je mrlja na ovom sportu i veliki turniri će biti dobro i bez njega", objasnio je novinar Ben Rotenberg tumačeći zakon na Tviteru.

S druge strane je i pretpostavka nevinosti u slučaju Aleksandera Zvereva koji o ovoj temi već dugo ne želi da priča sa medijima i nervira ga kada se govori o tome, poručujući da će svi morati da mu se izvine kada se postupak okonča. Videćemo da li će ova pompa uticati na njega na turniru gde ima najteži zadatak u prvom kolu.

Pogledajte i kako izgleda bivša devojka Saše Zvereva, atraktivna Brenda Patea:

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)