Tenis

MONDO NA LICU MESTA - OVO JE NOVI ČLAN NOVAKOVOG TIMA: Preporučio ga Ivanišević, on je Đokoviću desna ruka!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak je promenio gotovo ceo svoj tim u poslednje vreme, a Boris Bošnjaković je novo lice. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković svoj meč prvog kola na Rolan Garosu igra od 20:15, a oko sat i po vremena ranije odradio je trening i to baš na stadionu "Filip Šatrije" na kom se igra i meč sa Pjerom Igom Erberom. Poslednja provera uoči početka meča je odrađena i turnir može da počne za velikog šampiona. 

Navijačima je bio zabranjen ulazak, pa su tako samo ljudi sa akreditacijama mogli da uđu i gledaju kako Đoković radi pred sam start meča. Prednost praznog stadiona je i to što može da se priđe do samog terena što smo i iskoristili kako bismo bolje osmotrili situaciju i primetili detalje i sitnice. Tamo smo zatekli jedno novo lice - Borisa Bošnjakovića. On je novi član tima srpskog asa, ali je dobro poznat onima koji prate Novakov rad i karijeru. 

Prvo se Nole zagrejao, odradio sve standardne vežbe, popričao je sa kondicionim trenerom Fil-Gričom i onda je uzeo reket u ruke i počeo da razmenjuje udarce. Tražio je od svog sparing partnera da mu šalje mnogo više udaraca na bekhend, pa verovatno od Francuza očekuje da izbegava njegov forhend tokom duela. 

Boris je stajao odmah iza njega, nadgledao udarce i povremeno davao savete. Njih dvojica se dugo znaju, a Bošnjaković je mesecima unazad član ekipe, kao analitičar, učestvovao je već u pripremi mečeva i analizama. Inače, na njegovom priključivanju u tim insistirao je baš Goran Ivanišević, a sada deluje da je uprabo Bošnjaković desna ruka Novaku, neko ko ga najviše savetuje i ko će ga "voditi" kroz turnir. 

(MONDO, Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: