Tenis

GOLUB PREKINUO MEČ NA ROLAN GAROSU: Uleteo na teren, a reakcija Britanca je hit na internetu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Britanski teniser Den Evans nije mogao da veruje šta se dešava.

Izvor: X/rolandgarros/printscreen

Navikli smo da teniske mečeve prekida kiša, bio je to slučaj i u utorak u Parizu, ali su britanski teniser Danijel Evans i Danac Holger Rune na meču prvog kola imali druge probleme. Njihov okršaj na Rolan Garosu prekinuo je nepozvani gost, golub koji je uleteo na teren i odlučio da vidi šta se tu dešava.

Ptica je doletela sa strane na kojoj je bio Evans, a po reakciji deluje da se britanski teniser uplašio goluba koji je mirno sleteo pored njegovih nogu, na šljaku koja je poprište velike borbe. Ubrzo je golub rešio da promeni lokaciju, pa se premestio na stranu terena gde je Holger Rune, koji je bio nešto smireniji i zapravo rešio da on uplaši pticu.

Bio je dovoljan jedan potez rukama mladog danskog tenisera kako bi golub raširio krila i napustio teren, a igračima omogućio da nastave meč i borbu za drugo kolo. Pogledajte kako je izgledala neobična scena u Parizu, kada su na terenu istovremeno bila dvojica tenisera i jedna životinja:

Inače, Holger Rune važi za jednog od favorita iz senke na drugom grend slem turniru u sezoni. Danac je postavljen za 13. nosioca na turniru, ali treba imati u vidu da neki od najboljih tenisera planete nisu u idealnoj formi - Novak Đoković se muči tokom većeg dela sezone, Janik Siner i Karlos Alkaraz su se tek nedavno oporavili od povreda, a Danil Medvedev mrzi igranje na šljaci. Sa druge strane, Rune je već dva puta igrao četvrtfinala Rolan Garosa, a ima i dva finala Mastersa na šljaci. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: