Tenis

MEĐEDOVIĆ ODMAH ISPAO SA ROLAN GAROSA! Prošetao se kroz kvalifikacije, pa stao u prvom kolu!

Autor Dušan Ninković

Najtalentovaniji srpski tensier Hamad Međedović brzo završava drugi grend slem u sezoni.

Izvor: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski teniser Hamad Međedović završio je učešće na grendc slemu u Parizu već u prvom kolu, pošto je na početku Rolan Garosa od njega u četiri seta bolji bio italijanski teniser Flavio Koboli - 6:2, 6:3, 6:7, 6:3. Nakon tri pobede u kvalifikacijama, i to bez izgubljenog seta, Hamad je odigrao prilično loš meč protiv daleko bolje plasiranog tenisera i samo je u trećem setu pokazao zube.

Koboli je od samog starta krenuo silovito, pa je u trećem i petog gemu prvog seta napravio brejkove koji su ga približili osvajanju prvog seta. Slično je bilo i u drugom setu kada je italijanski teniser u prvom i petom gemu oduzimao servis Hamadu Međedoviću, pa je nakon malo više od 70 minuta već bilo 2:0 u setovima. Tada se probudio Hamad....

U trećem periodu meča propustio je brejk lopte, pustio glas i bacio reket. Čulo se i "Ceo meč mi treba pomoć" upućeno treneru Viktoru Troickom, koji nije mogao na pravi način da pogura mladog srpskog tenisera ka jednoj od najvećih pobeda u karijeri. Ipak, Hamad Međedović je u taj-brejku pokazao kvalitet i stigao do seta, ali je to bilo sve što je mogao. Već u četvrtom setu situacija se "vratila na staro", a Flavio Koboli susret priveo kraju.

Italijan će u drugom kolu takmičenja igrati protiv Holgera Runea, koji će kao 13. nosilac turnira imati ulogu velikog favorita. Sa druge strane, Međedović će morati da sačeka na prvu grend slem pobedu u životu, pošto u prva tri pokušaja nije uspeo da preskoči prvi izazov na najvećim svetskim turnirima - dva puta na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: