Uživo

NIŠTA SE NIJE PROMENILO! Đoković spušta euforiju posle pobede, ali jedan detalj raduje!

Novak Ðoković je posle pobede protiv Erbera došao pred novinare. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa.

Izvor: YouTube/Tennis Actu

Novak Đoković upisao je pobedu na startu Rolan Garosa i krenuo je ka odbrani titule na drugom grend slemu sezone. Savladao je Pjer Ig Erbera sa 3:0 u setovima. Po završetku susreta došao je pred novinare i tamo je bilo više tema. Glavna je naravno bio tenis i njegova partija, ali nije to bilo sve. Pričao je i o ulasku Dubaija u ABA ligu.

Prvo i najvažnije odmah je spustio euforiju. "Ništa se nije promenilo od prošle konferencije. Monte Karlo, Rim, Ženeva, tamo sam dobio prve mečeve. Onda su drugi, treći bili drugačiji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu."

Detalj koji posbno raduje je to što je potvrdio da uživa u tenisu opet, da se raduje mečevima na grend slemovima. "Da, ovde se najbolje osećam, ne računajući Australiju, tamo sam ima odosta oscilacija. Odigrao sam samo jedan meč ovde, moram da vidim kako će ići, kako ću se osećati. Bilo je dobro. Dizao sam pesnice u vazduh, bio sam fokusiran, bio sam tu, zadovoljan sam kako sam se ponašao na terenu. Radovao sam se tome. Gde ćeš bolje da se osećaš nego na slemovima. To su turniri koji me podižu iz kreveta svaki dan, znam da moram da treniram sa mišlju o slemovima. Nadam se da mogu daleko da doguram."

Dešavanja sa konferencije pratite na MONDU klikom na karticu “RAZVOJ DOGAÐAJA”.

23:36

KRAJ

Konferencija je završena.

23:35

DUBAI U EVROLIGI?

Dubai je danas i zvanično ušao u ABA ligu, a na predstavljanju tima bio je i Novakov brat Đorđe.

"Drago mi je da su se prostori bivše Jugoslavije proširile na Dubai.", sa osmehom je odgovorio Novak.

Izvor: MN Press

23:34

"BAENA JE SPECIJALISTA ZA ŠLJAKU"

"On je Španac, specijalista za šljaku, znam ga, trenirali smo zajedno. Borac je. Nema mnogo veliko oružje, nešto što odskače da je jako, snažno ili drugačije u odnosu na ostale udarce. Svuda je solidan. Bekhend, servis, forhend, ritern, solidan je. Neće pokloniti pobedu. Znam da moram da se spremim i da zaradim pobedu."

23:33

NAJBOLJE SE OVDE OSEĆAM

"U toku svoje karijere sam se uvek osećao da je Rolan Garos ubedljivo najteži fizički zahtevni, puni poteškoća na ovom turniru, za mene, posebno kada nisam u izvrsnoj formi, kada nisam dobio najviše mečeva na šljaci i kada samopuzdanje nije visoko. Pa u mečeve ulaziš sa merom predostrožnosti, sumnjom. Da li će stvari da idu onako kako želiš. Suma sumarum večerašnjeg meča je pozitivna. Ako pogledamo, ono što je interesantno po mojim rezultatima i istoriji, poslednje tri godine sam osvojio dva puta ovaj grend slem a prvih 10-15 godina karijere samo jednom što je interesantno sa te strane. Na terenu sam rekao da je Rolan Garos turnir gde se najbolje osećam, to je uvek bio cilj. Kada sam počeo na šljaci da igram rekao sam da je sve to priprema za Pariz. Nadam se da ću podizati nivo igre. Nivo je bio zadovoljavajući, može bolje"

23:30

"IMA DOSTA POZITIVNIH STVARI"

"Odlično za prvi meč, dobijao sam većinu razmena. On je servirao izuzetno dobro, pogađao je različite serve, rotacije, kik servis mu je jedan od najboljih protiv kog sam igrao. Mislio sam da neće odskakati loptica toliko u noćnim uslovima. Kada se odmaknem, mislio sam da me ne vidi, svaki put me je video, izlazio na mrežu i završavao volejima. Svaka mu čast na preciznim servisima. Posebno u momentima kada sam imao brejk lopte i kada sam mogao ranije da završim meč. Nalazio je pravi servis i neke druge udarce. Ima dosta pozitivnih stvari."

Izvor: MOHAMMED BADRA/EPA

23:29

"NADAL I 2025."

Nadal i u narednoj godini?

"I Zverev je igrao. Liči da Nadal želi da igra i u 2025. godini. Igrao je mnogo bolje nego na turnirima pre toga, na visokom nivou. Iako je izgubio u tri seta, mogao je da dobije drugi ili treći, možda bi meč otišao u drugu stranu. Nije imao sreće sa žrebom. Zverev je bio u sjajnoj formi, došao je sa titulom iz Rima. Teško je igrati protiv Saše. Ne sećam se kada sam poslednji put pogledao set bilo kog meča na tom nivou uživo. Osim Dejvis kupa. Bilo je sjajno, tu su bili Alkaraz i Iga, hteli smo da osetimo tu atmosferu, taj unikatan momenat koji može da bude njegov poslednji, ali ne liči da će tako biti."

23:27

DA LI UŽIVAŠ NA TERENU?

Da li uživaš u tenisu?

"Da, ovde se najbolje osećam, ne računajući Australiju, tamo sam ima odosta oscilacija. Odigrao sam samo jedan meč ovde, moram da vidim kako će ići, kako ću se osećati. Bilo je dobro. Dizao sam pesnice u vazduh, bio sam fokusiran, bio sam tu, zadovoljan sam kako sam se ponašao na terenu. Radovao sam se tome. Gde ćeš bolje da se osećaš nego na slemovima. To su turniri koji me podižu iz kreveta svaki dan, znam da moram da treniram sa mišlju o slemovima. Nadam se da mogu daleko da doguram."

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

23:26

"SOLIDNA PARTIJA"

Prvo pitanje bilo je o očekivanjima.

"Ništa se nije promenilo od prošle konferencije. Monte Karlo, Rim, Ženeva, tamo sam dobio prve mečeve. Onda su drugi, treći bili drugačiji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu."

23:24

NOVAK JE STIGAO

Đokovi je stigao pred novinare.

23:21

USKORO STIŽE

Prve informacije su da Novak na konferenciju dolazi u 23.25h.

23:19

POBEDIO ERBERA

Đoković je pobedio Erbera na startu Rolan Garosa - 6:4, 7:6, 6:4. Naredni rival biće mu Karbaljes Baena.

23:17

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa konferencije za medije.

Ukratko

  • Novak Đoković prošao u drugo kolo Rolan Garosa
  • Pobedio Francuza Erbera na startu
  • Pričao o meču, karijeri, ali i Dubaiju
učitaj još +