MONDO U PARIZU

OLGA SERVIRA OSVETU AMERIKANKI! Kad pročita šta je ona rekla, dobiće još veći motiv u Parizu!

Autor Nemanja Stanojčić

Olga Danilović igraće meč drugog kola u Parizu protiv Danijel Kolins, a u Madridu su već priredile spektakl. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Olga Danilović sprema revanš za Danijel Kolins. Njih dve odgirale su krajem aprila jedan od najdramatičnijih mečeva u ženskom tenisu ove sezone. Posle velike borbe i skoro tri sata igre u Madridu je pobedu odnela Amerikanka (4:6, 6:4, 7:6). Podatak da je u taj-brejku bilo 10:8 i da je Olga pre toga servirala za meč i da je spasila čak pet meč lopti dovoljno govori o trileru...

Sada je došlo vreme da joj odservira osvetu, kada već nije uspela u trećem setu u Španiji, probaće to da promeni u Francuskoj. Njih dve igraju treći meč na stadionu "Simon Matje" koji je jedan od najlepših u samom kompleksu. Nalazi se unutar botaničke bašte, okružen je zelenilom i ima sjajnu akustiku. Početak tog duela zakazan je za oko 15 časova, mada je veliko pitanje hoće li se tada odigrati. Razlog za zabrinutost je najava o padavinama koje bi mogle da traju tokom celog dana. Nadaju se svi da će nebo ipak da se "osmehne" i bar malo pomogne.

"Ona igra tenis života? Tenis života... Imala sam je na poen, kako je taj meč protiv mene odigrala... Nemam stvarno nijednu stvar da kažem za taj duel. Igra stvarno bez greške, ima odličnu sezonu iza sebe. Dobra stvar za mene je što nemam pritisak, nemam ništa da izgubim, igram dobro", rekla je Olga pred meč.

Priznala je da joj je taj poraz mnogo teško pao, tako da će sada imati i motiv više. "Vrhunski duel zaista, dala sam 150 odsto sebe. U završnici nisam znala više ni kako mi noge rade i trče, na tih 6:6, taj-brejk... Bilo mi je jako žao posle, jedan od najtežih poraza. Ne žalim ni za čim, u smislu, žao mi je zbog toga što nisam pobedila, jeste bilo grešaka, ali sam stvarno dala sve. Kada to uradiš, onda nema griže savesti", jasna je Danilovićeva.

Njena naredna rivalka Danijel iznela je niz pohvala na račun srpske teniserke. Mada, po njenoj izjavi deluje da je uverena u svoju pobedu i da smatra da je u Madridu meč bio neizvesniji zbog nekih drugih stvari, ne samo Olgine igre. "Najveći faktor, ako poredimo ta dva turnira, jeste nadmorska visina u Madridu. Nije drastično, mada pravi razliku za mnoge igrače. Pričamo o tome međusobno, moramo da pravimo prilagođavanja u igri, sa reketima, žicama. Uslovi su drugačiji, brzina terena je drugačija i očekujem potpuno drugačiji meč. Ona igra sjajan tenis i radila je neke sjajne stvari koje su me gurale do krajnjih granica i bio je pravi izazov u tom meču. Odradiću svoj domaći zadatak, pripremiću se, jer Olga zna da igra tenis na visokom nivou. Isto tako očekujem i od sebe da ću dobro da odigram", zaključila je Kolins kojoj je ova sezona poslednja u karijeri, pošto je odlučila da ode u penziju na kraju godine.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: