Tenis

ZBOG OVOG POTEZA KARLOS ALKARAZ OSTAO U ČUDU: Anonimni Holanđanin odigrao najbolji poen Rolan Garosa!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan potez mladog Holanđanina za kojeg verovatno niste čuli.

Izvor: X/Eurosport/Printscreen

Španski teniser Karlos Alkaraz u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv malo poznatog holandskog tenisera Jespera de Jonga (23) i muči se više nego što se očekivalo. Holanđanin je nakon izgubljena dva seta uspeo da osvoji treći, a tokom čitavog meča pruža odličan otpor jednom od najboljih na svetu - između ostalog, odigrao je i najbolji potez turnira.

Jesper de Jong u jednom trenutku je, nakon duge razmene udaraca, morao da pritrči na mrežu. Tom prilikom je maksimalno izvrnuo zglob i uspeo da prebaci lopticu na polovinu terena koja pripada alkarazu, a Španac nije uspeo da nastavi poen. Njegov pokušaj da lopticu ubaci u teren završen je slanjem loptice u aut, a publika je morala da aplaudira Holanđaninu. Pogledajte taj poen:

De Jong trenutno zauzima tek 177. mesto na ATP listi, a najbolji plasman mu je 135. pozicija. Nikada u karijeri nije osvojio ATP turnir, a na grend slemovima nije imao većih uspeha - tek drugi put u karijeri igra u drugom kolu nekog od četiri najveća turnira. Prethodni put to mu je uspelo pre nekoliko meseci, na Australijan openu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: