Tenis

NEZAPAMĆEN POTEZ ĐOKOVIĆA! Niko na svetu ne bi uradio što i Nole, a oni samo nek pljuju

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković stao na stranu navijača na Rolan Garosu. Da, onih navijača koji ga pljuju... Razume što se nekada sve otme kontroli.

Izvor: YouTube/Roland Garros/Screenshot

Ako neko zna kako je boriti se sa navijačima pored protivnika na terenu, onda je to Novak Đoković. Gotovo svuda gde je igrao u karijeri, Đoković je imao problema sa navijačima na tribinama koji su uglavnom navijali za njegovog rivala, a neretko su prelazili i granicu dobrog ukusa. Slavili su duple greške, loše udarce, čak ga i provocirali, baš kao što je to slučaj i na Rolan Garosu gde je Đokoviću "ukraden" poen protiv Roberta Karbaljesa Baene.

I pored svega toga, Novak Đoković je stao na stranu navijača na Rolan Garosu. Objasnio je da razume što su se njegove kolege žalile, pre svih David Gofan, ali da je istovremeno shvatio da to ne može da se promeni. Razumeo je da je publika u Parizu takva i zbog toga im - bar lično - neće uzimati za zlo.

"Vidite, oni su vrlo strastveni navijači. Na momente nije lako, imao sam neke lepe stvari ovde, ali i manje lepe. Iskusio sam obe strane. Naravno da želiš da navijaju za tebe ili da su bar neutralni, ali to nije uvek moguće da se desi. Posebno kada je slučaj kada imate Francuza za protivnika. Morate da budete svesni da idete u veliku bitku, ne samo protiv svog rivala, nego i njih. To je normalno, podržavaju svog zemljaka ili zemljakinju do pobede, posebno ako su autsajderi. Video sam to kod Gofana, kako su bili glasni, na trenutke i neprijatni, ali to je deo sporta", kazao je Novak Đoković.

"Mi smo drugačiji od fudbala i košarke, ali želite da imate dobru atmosferu na meču. Ja hoću da vidim kako navijaju. Vimbldon je naravno drugačiji jer ima svoju tradiciju, ali svi drugi turniri - hoćete da vidite kako navijaju, kako pevaju... To je predivno za videti. Ali, tanka je linija kada se to pređe i postane neprihvatljivo za igrače. Razumem što je Gofan reagovao, i ja sam slično iskusio, tako da ga podržavam što se žalio zbog takvih navijača. Nije uvek moguće tolerisati takve stvari, ne želite da trošite energiju na to, ali nekada morate da se suoči sa tima koji vas provociraju", dodao je srpski teniser koji je takođe objasnio i situaciju sa kraja prvog seta kada je ušao u raspravu sa sudijom zbog jednog navijača.

Podsetimo, Novak Đoković je i u prvom kolu imao "društvo" na tribinama kada smo videli trubače koji su bili na zadatku, da ga iznerviraju, ali se nije dao. Ipak, tek kada su drugi teniseri digli glas, Rolan Garos je odlučio da uradi nešto po tom pitanju i čak je zabranio zvižduke, međutim teško da je to moguće na velikom turniru.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)