Tenis

"NOVAK SE POVLAČI AKO SE TO DESI!" Englezima je Srbin dojadio, smislili su kako da ga oteraju u penziju!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković ima 37 godina, a i dalje je prvi na ATP listi. Uprkos tome, žele neki da ga oteraju u penziju što pre.

Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

"Novak Đoković će se povući ove godine", navodi novinar Arči Grigs u svom opširnom tekstu za britanski "Ekspres" i navodi da postoje tri stvari koje moraju da se dese kako bi na kraju sezone Đoković prestao da igra tenis. On se poziva na Aleksa Koreću koji je nedavno istakao da će se Novak povući ako ne osvoji titulu na Rolan Garosu. Vimbldonu ili US Openu ove godine.

"Đoković trenutno ima šest meseci bez trofeja, pošto nije uzeo titulo još otkako je trijumfovao na Završnom mastersu u novembru. Nije osvojio Australijan open jer ga je Janik Siner pobedio u finalu. Nada se da će osvojiti Rolan Garros, ali nije izgledao dobro u prvom kolu protiv Pjera Iga Erbera", navodi Arči Grigs.

"Đoković je proslavio 37. rođenda i ostaje da se vidi koliko će još dugo ostati na vrhuncu pre nego što počne njegov neminovni pad", navodi on, pa citira nekadašnjeg španskog tenisera: "Za njega je teško jer drži rekord po broju osvojenih grend slemova. Duboko u njegovom srcu možda se ptia da li je vredno nastaviti sa svim ovim? Mislim da će ova godina biti ključna za njegovu karijeru. Mora da osvoji bar jedan grend slem kako bi ostao gladan i nastavio da igra", rekao je nedavno Koreća za "Eurosport".

Britanski novinar je takođe citirao i Fabrisa Santoroa, nekadašnjeg francuskog tenisera i sigurno najboljeg sportistu sa Tahitija ikada. "Đoković više nema jasne rivale pošto se Rodžer Federer povukao, a Rafael Nadal se muči i ne uspeva da pronađe formu u kakvoj je bio pre povrede. nedavno je Fabris Santoro rekao da nedostatak prave konkurencije tera Novaka da izgubi motivaciju posle toliko godina", naveo je Grigs.

U tekstu se navodi da je došlo do pada motiacije srpskog tenisera, ali da će u svakom slučaju odgovor na to da li će se Novak povući doći u narednih nekoliko nedelja na Rolan Garosu i Vimbldonu. Za sada, bar kada vidimo kako se završio meč sa Robertom Karbaljesom Baenom u drugom kolu, deluje da Novaku motiacije ne fali.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: