Tenis

SKANDAL NA GREND SLEMU ZBOG FINALA LIGE ŠAMPIONA; Otišao da gleda fudbal, zbog toga hteli da ga izbace s turnira!

Autor Nikola Lalović

Fabio Fonjini je skupo mogao da plati svoju ljubav prema klubu.

Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rolan Garos svake godine "zakači" i finale Lige šampiona, a tako je i ove godine! Sada se u finalu sastaju Real Madrid i Borusija Dortmund, a teško da će neko od aktivnih tenisera odlučiti da svrati do "Vemblija" kako bi gledao najbitniju utakmicu evropskog fudbala. Pogotovo pošto je zbog finala Lige šampiona prošle godine Fabio Fonjini zamalo izbačen sa turnira!

Iskusni 37-godišnji Italijan nije imao nameru da propusti finale koje je njegov Inter igrao sa Mančester sitijem, a Vimbldon je zbog toga želeo da ga kazni! Da stvar bude gora, Rodri je golom u finalu doneo trofej Mančeter sitiju, pa nije Fonjini imao čemu da se raduje.

Sada Fonjinija nema jer je već ispao sa turnira, a probkem je prošle godine imao jer je tokom meča Lige šampiona imao zakazanu doping kontrolu. Pošto je zaboravio da prijavi da će biti na meču propustio je doping kontrolu i zamalo je ostao bez dozvole da nastupi na Vimbldonu. Ipak, na kraju se Fonjini čak nije ni pojavio na Vimbldonu, mada s obzirom da je u karijeri samo jednom i to davne 2014. godine prošao prvu rundu, nije to bila velika šteta za njega.

Izvor: Profimedia

"Odrastao sam gledajući igrače kao što su Ronaldo i Kristijan Vijeri, ali je moj idol Ivan Zamorano. Uvek sam voleo Marka Materacija zbog njegove volje i stava na terenu. Kao navijač Intera ja se radujem i nerviram. Kada vam je stalo do ovakvih stvari postoje reakcije, ali pošto sam sportista uvek razumem sve što stoji iza nekog rezultata", rekao je jednom prilikom Fonjini.

Videćemo da li će biti nekih poznatih tenisera na ovogodišnjem finalu Lige šampiona. Rafael Nadal je 2022. godine došao da gleda kako njegov Real Madrid pobeđuje Liverpul 1:0, a sada pošto je ispao sa Rolan Garosa ima vremena da se pojavi na "Vembliju".

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: