OLGA SE NIKOGA NE PLAŠI NA ROLAN GAROSU! Napravila je dve senzacije, sad napada i grend slem šampionku

Olga Danilović igraće protiv Markete Vondrušove u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuke. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Olga Danilović traži mesto u četvrtfinalu Rolan Garosa. Da bi ispisala nove stranice istorije i napravila još jedan veliki korak na grend slem turnirima moraće da sruši grend slem šampionku Marketu Vondrušovu (Češka). Težak zadatak, ali je srpska teniserka pokazala da i te kako ume da se nosi u takvim situacijama.

Pobedila je Danijel Kolins (Amerika) u drugom kolu, pa je u trećem savladala Donu Vekić (Hrvatska) i to tako što je u oba meča morala da se vraća sa ivice poraza. Amerikanka je servirala za pobedu u drugom setu, dok je Hrvatica u trećem setu dva puta servirala za pobedu i vodila je sa 6:2 u super taj-brejku. Iz svega toga se Olga izvukla, pokazala mentalnu snagu i uspela da dođe do četvrte runde.

Svesna je dobro šta je čeka u meču koji je zakazan za prvi na stadionu "Suzan Lenglen" i počeće u 11 sati. "Sa Marketom se ništa ne zna. Ko god da je rival, svi smo odigrali nekoliko mečeva, osećamo se dobro. Naravno, nije isto ako igrać protiv prve na svetu, ali kada uđeš u taj ritam mečeva, nema velike razlike. Igrala sam sa njom na Junatjed kupu, izgubila sam u trećem setu. Nebitno. Daću sebi oduška. Ne razmišljam protiv koga igram, uživaću u meču", rekla je Olga u momentu dok još nije znala ko će joj biti rivalka.

Lepe reči o Danilovićevoj imala je i njena današnja protivnica i šampionka Vimbldona iz 2023. godine. "Gledala sam njen meč protiv Done, bilo je baš zahtevno, sjajna je igračica. Poznajem je još od kad je bila juniorka. Znam da će na šljaci biti teško. Radi sjajan posao, prošla je u četvrto kolo i sada svašta može da se dogodi", poručila je Marketa.

OBE SU LEVORUKE, ČEHINJA DOBILA OBA MEČA

Marketa Vondrošuva trenutno je šesta teniserka sveta i to joj je najbolji plasman u karijeri. Pored osvajanja Vimbldona najbolji učinak joj je finale Rolan Garosa 2019. godine kada je izgubila od Ešli Barti (6:1, 6:3).

Biće ovo njihov treći susret, oba je dobila Čehinja. Prvi 2016. godine kada su igrale u konkurenciji juniorki baš na Rolan Garosu (6:3, 6:3), a drugi ove godine na Junajted kupu koji je bio neizvestan do samog kraja (6:1, 3:6, 6:3).

"Vondrušova je osvojila Vimbldon, levoruka je, pametno igra. Menja ritam, ne znaš na čemu si kada igraš protiv nje. Ima igru, osvojila je grend slem, prosto i jednostavno. Nikoga se ne bojim. Igrala sam i sa Trevisan koja je levoruka kao ja, možda ima nekih razlika, ali nema nikakve veze. Pripremiću se što je bolje moguće i to je to", zaključila je Olga.

Dve senzacije je napravila, neka nastavi u tom ritmu. MONDO je na licu mesta i navijaćemo za prolaz u drugu nedelju grend slema.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Olga Danilović i Jan Oblak u Beogradu  Kurir