Tenis

SRPKINJA NIJE HTELA DA DISKVALIFIKUJE ZVEREVA! Nemac uradio šta nije smeo, pa prošao bez kazne u Parizu!

Autor Dušan Ninković

Nemački teniser aleksander Zverev nastavlja nastup na Rolan Garosu, iako je napravio prekršaj.

Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemački tensier Aleksander Zverev uspeo je sa savlada Talona Grikspora (3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6) iz Holandije nakon velike borbe u pet setova, pa će igrati u četvrtom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Nije moralo da bude tako samo da je Srpkinja Marijana Veljović, sudija u stolici na ovom meču, odlučila da Nemca suspenduje!

Igrao se peti set u Parizu, Saša Zverev je izgubio gem na svoj servis, a Marijana je morala da siđe na teren kako bi provela trag jedne loptice. Tom prilikom je Zverev naslonio šaku na njeno rame, što je fizički kontakt kakav se ne toleriše u svetu tenisa. Da je Srpkinja prijavila ovaj fizički kontakt, nemački teniser bi istog trenutka bio izbačen sa turnira na kojem se očekuje njegov odličan plasman.

Zverev je brzo shvatio da radi nešto što ne sme, pa je ruku povukao ka sebi, a Marijana je verovatno i zbog toga odlučila da supervizorima ne prijavi fizički kontakt. Sada postoji mala šansa da Nemac ipak bude kažnjen, ali će to verovatno biti samo novčana kazna što je daleko "jeftinija" opcija za njega od diskvalifikacije.

U narednoj rundi rolan Garos Aleksander Zverev će igrati protiv boljeg iz okršaja Holger Rune - Jozef Kovalik. Zverev je četvrti nosilac turnira, pa će u tom meču biti favorit čak i ako mu protivnik bude Rune, koji je postavljen za 13. nosioca na drugom grend slemu sezone. Ovako izgleda Marijana Veljović:

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: