Tenis

HOĆU NA VEČERU SA ĐOKOVIĆEM! Ove reči Rusa će zaboleti Nadala i Federera - evo i zašto!

Autor Nemanja Stanojčić

Danil Medvedev dao je veoma zanimljiv odgovor jedno pitanje u kom je izabrao Novaka Đokovića. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: Twitter/@asud659478/Screenshot

Danil Medvedev je posle tri i po sata igre uspeo da slomi otpor Tomasa Mahača (Češka) i da prođe u osminu finala Rolan Garosa. Kao jedan od najboljih igrača sveta nije morao da brine za kišu i padavine, već je igrao pod zatvorenim krovom. Uspeo je da završi posao i da zakaže okršaj sa Aleksom de Minorom (Australija).

U njegovom stručnom štabu je bivši francuski igrač Žil Simon koji ima veliku ulogu. "Teško je objasniti ukratko, on ima mentalitet pobednika, osetite to odmah, znam da hoće da ja pobedim, to je važno kada imate takve ljude oko sebe, važno je da imate one sa pobedničkim mentalitetom. Tu su neki tehnički detalji koje prilagođavamo tokom meča, pre i posle, šta možemo da radimo, neke taktičke stvari", počeo je Medvedev.

Na njegovom meču dogodila se i jedna nesvakidašnja situacija. Golub je pao na teren i meč je morao na kratko da se prekine. Tako je jedno od pitanja bilo da li ga mu je ta situacija pomogla ili odmogla. "U ovom momentu je to bilo baš dobro. Na grend slemovima imate 15 sekundi manje na klupi između gemova i to se oseti u nekom delu meča. Bilo je zaista ludo. Kada sam video nadao sam se da je ptica dobro. Video sam da ima probleme sa krilom. Pomoglo nam je da se oporavimo. Sudija Dumosua je sjajno reagovao, bio je baš nežan sa pticom. Dobro su postupili, nadam se da su je odneli kod veterinara, moraću da se raspitam šta je bilo", nasmejao se Danil.

Izvor: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Jedno od najzanimljivijih pitanja za ruskog igrača bilo je da odabere tri osobe iz sveta tenisa sa kojima bi otišao na večeru, bilo da su to aktivni igrači ili ljudi iz prošlosti. "Da li bismo pričali o tenisu ili o životu?", uzvratio je Danil.

Kada je dobio odgovor novinara da se odnosilo na životne teme, a manje na tenis, odmah se nasmejao. "Aha. Rekao bih Novak Đoković. Pitanje je zabavno i zanimljivo. Rekli ste troje. Želim da imam iskren razgovor gde mogu da postavljam pitanja, da odgovaram na pitanja. Privatno je. Nema kamera, privatno je i možemo da pričamo iskreno. On je broj jedan. Džon Mekinro broj dva, nije loše društvo. Broj tri Kafeljnikov. Nismo toliko bliski, tako da bi on bio moj treći izbor."

Najbolji teniseri i teniserke imaju tu privliegiju da igraju na dva najveća terena koja su pokrivena krovom. Pravi li to neku razliku? "Kada ste pod krovom, znate kako ide. Grigor recimo igra meč dva dana, tako da krov olakšava neke stvari. Za pet godina imaćemo tri krova, za 10 godina možda četiri. Uslovi jesu drugačiji, mada što je veći teren, to su uslovi manje bitni", zaključio je Medvedev koji u odgovoru nije spomenuo ni Rafu Nadala ni Rodžera Federera.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: