Uživo

ĐOKOVIĆ POBEDIO ITALIJANA U 03:07! Igrao četiri i po sata, vratio se sa ivice ponora, pa pregazio Musetija!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zatvorio subotnji program u Parizu u nedelju, rano ujutru.

Izvor: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia
3:28

Novak Đoković se pozvao na žurku!

Ako neko u ovim trenucima slavi u Parizu, Novak Đoković je zainteresovan da se pridruži!

3:07

KRAJ MEČA - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0!

Najbolji teniser svih vremena završio je posao protiv Lorenca Musetija! Impresivna partija u Parizu.

3:04

Još samo jedan - 5:0!

Sve što može da odigra Lorenco Museti, odigrao je večeras. Sve što može da zamisli odigrao je. I nije dovoljno. Nije ni blizu dovoljno jer Novak Đoković ima ogromnu prednost u petom setu. Još samo jedan gem i najbolji teniser svih vremena je preskočio ovu prepreku.

2:57

RASPRAVA!

Najbolji teniser svih vremena ušao je u ozbiljnu raspravu sa sudijom, koji mu je zbog prekoračenja vremena za servis oduzeo prvi servis. Odluka je bila toliko sporna da se Novak smejao u lice Egipćaninu, publika stala na stranu Srbina, a Lorenco Museti zahtevao da Đoković ipak dobije prvi servis! Neverovatno kakav je trenutak sudija izabrao da bude u centru pažnje!

Izvor: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

2:55

BREJK - 4:0!

Lorenco Museti ne može više da prati ritam najboljeg svih vremena, iako je 15 godina mlađi od legendarnog Novaka Đokovića! Dva brejka prednosti za srpskog tenisera u petom setu!

2:49

Idemo - 3:0!

Siguran na svoj servis Novak Đoković, kao da je tek sad "otključao" svoju igru i razoružao borbenog Italijana. Ali, posao još nije gotov, imamo još nekoliko gemova pre kraja meča!

2:45

BREJK - 2:0!

Nije moglo bolje da počne u petom setu. Nakon osvojenog gema na svoj servis, Novak Đoković pravi brejk u drugom gemu odlučujućeg dela meča i sara će servirati za ogromnu prednost!

2:40

Počinjemo - 1:0!

Najbolji svih vremena osvojio je prvi gem u petom setu, a to je sada jedino što je važno. Ne zanima nas šta je bilo u prethna četiri, Novak Đoković igra za prolaz u osminu finala Rolan Garosa i protiv sebe ima veoma inspirisanog Lorenca Musetija.

2:35

Kakav tenis!

Pogledajte poen za kraj četvrtog seta:

2:31

KRAJ SETA - 2:2!

Uspeo je Novak Đoković!

Kao Gladijator, samo što nije upitao publiku da li im je dovoljno zabavno ove noći u Parizu. A dao je sve od sebe da ih zabavi!

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

2:28

Ne da se ni Museti - 5:3!

Pokušava italijanski teniser da se dopadne publici u ovim trenucima, poziva ih da budu glasni i pruže mu podršku nakon što je napravio brejk u finišu četvrtog seta. I dalje nije alarmantno, Novak će još jednom servirati ukoliko set ne osvoji na servis protivnika.

2:23

SAD GAZI - 5:2!

Dva brejka prednosti za Novaka Đokovića i servisi kojima može da odvede meč u peti set. Čekaćemo jutro u Parizu, a nismo sigurni da će svanuti Lorencu Musetiju!

2:14

IDEMO - 3:2!

Brejk Novaka Đokovića kada je Lorenco Museti pomislio da bi mogao da slomi najboljeg svih vremena! Ima još snage Novak, a dodatnu mu u ovim trenucima daje publika, koja navija na srpskom. Može se čudi "Idemo, idemo", a garantujemo vam da izveštač Monda sa lica mesta nije jedini koji to uzvikuje!

2:07

OVACIJE!

Novak Đoković je osvojio četvrti gem četvrtog seta, a navijači na stadionu Filip Šatrije žele još njegovih gemova! Malobrojna publika rešena da dočeka jutro na teniskom terenu skandira "Novak, Novak" i tako daje snagu srpskom teniseru da se rezultatski potpuno vrati u ovaj meč.

2:01

Neverovatan je - 1:2!

Jako retko Novak Đoković dobija šansu da ugrozi servis Lorenca Musetija. U ovom gemu nije bilo nikakve prilike, Italijan čuva prednost - bez brejka - na početku četvrtog seta.

Izvor: CAROLINE BLUMBERG/EPA

1:58

Ima još snage? 1:1!

Teško je igrati u ovim uslovima, a Novak Đoković ne odustaje. Osvojio je gem na svoj servis, izjednačio na 1:1 u četvrtom setu i pokazao da se nije predao. Iako je veteran, rekorder po broju grend slem titula i nedelja na vrhu ATP liste, glad za uspesima vuče ga i ove noći u Parizu.

1:44

KRAJ SETA - 2:6!

ŽLorenco Museti vodi 2:1 u setovima, a Novak Đoković je blizu ispadanja sa Rolan Garosa! Gem na svoj servis izgubio je bez osvojenog poena, a poslednji poen odigrao je bez ikakve želje da ga osvoji...

1:43

Svako ima svoje probleme!

Lorenco Museti je imao kratak razgovor sa sudijom, a zatim mu je dečak koji skuplja loptice doneo tečnost koju je popio na pauzi između gemova. Za to vreme je Novak Đoković imao razgovor sa supervizorom. Deluje da je najbolji teniser svih vremena nezadovoljan stanjem u kojem se nalazi teren, pa se zbog toga žalio.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
1:41

Bori se Novak - 2:5!

Iako je na kroak od gubitka seta, Novak Đoković se bori za svaki poen na meču! Jednostavno, italijanski tenis ima neverovatnu energiju noćas, mnogo pretrčanih kilometara iza sebe, ali i mnogo pogođenih linija... Sve su to razlozi zbog kojih je na korak od osvajanja trećeg seta!

1:29

Teška situacija - 1:4!

Iako je u finišu drugog seta imao sve u svojim rukama, pa i set loptu za 2:0, Novak Đoković se sada nalazi u krizi. Njegov protivnik je izjednačio rezultat u setovima i mnogo je bliži osvajanju trećeg dela igre!

1:23

BREJK - 1:3!

Novak Đoković nije osvojio poen u četvrtom gemu trećeg seta, iako je tada on servirao. Lorenco Museti dolazi do brejka, pa sada ima ogromnu prednost. Ukoliko nastavi ovako da igra, mogao bi da osvoji i treći set!

1:17

Izvukao se - 1:2!

Brejk loptu je imao novak Đoković u trećem gemu trećeg seta, ali je taj deo igre pripao Musetiju. Moraće u nekom od narednih gemova najbolji igrač svih vremena da izvrši jači pritisak.

1:08

Gem za Musetija - 0:1!

Italijan je trijumfalno završio drugi set i na isti način počeo treći. Lorenco je osvojio gem na svoj servis, a prvi put na ovaj način počinje set. Do sada je Novak Đoković prvi servirao.

1:05

Poluprazne tribine!

Lorenco Museti je osvojio set i izjednačio na 1:1, a publika u Parizu shvatila da ne može da ostane do jutra. Nisu svi kao reporter MONDA koji se ne pomera sa lica mesta. Evo kako je on zabeležio poluprazne tribine ove noći.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

1:03

Kraj seta - 1:1!

Novak Đoković je imao set loptu na svoj servis u taj-brejku, ali nije uspeo da osvoji jedan od najbitnijih poena na meču. Lorenco Museti je nakon toga osvojio i drugi poen na Đokovićev servis, a zatim na svoj servis osvojio poen za izjednačenje u setovima - čeka nas još mnogo tenisa noćas!

0:59

Tok taj-brejka!

Ovako se menjao rezultat u odlučujućem delu drugog seta:

  • 0:1, Museti osvaja poen na Đokovićev servis
  • 0:2, Museti osvaja poen na svoj servis
  • 0:3, Museti osvaja poen na svoj servis
  • 1:3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 2:3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:3, Đoković osvaja poen na Musetijev servis
  • 3:4, Museti osvaja poen na svoj servis
  • 4:4, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 5:4, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 5:5, Museti osvaja poen na svoj servis
  • 6:5, Đoković osvaja poen na Musetijev servis
  • 6:6, Museti osvaja poen na Đokovićev servis
  • 6:7, Museti osvaja poen na Đokovićev servis
  • 6:8, Museti osvaja poen na svoj servis
0:47

Ipak taj-brejk - 6:6!

Gledaćemo odlučujući deo drugog seta. Po tradiciji, Novak je favorit kada se lomi set!

0:41

Strašan tenis - 6:5!

Izuzetno kvalitetan meč igra za sada Lorenco Museti, stiže na svaku lopticu i pogađa neverovatno teške udarce, ali na njegovu žalost igra protiv najboljeg svih vremena. Novak Đoković često uspeva da pronađe rešenje za situacije na terenu, pa tako u finišu drugog seta imamo istu situaciju kao i u prvom - u 12. gemu će Italijan servirati za ostanak u ovom delu meča.

0:31

Prekid serije - 5:4!

Uspeo je Novak Đoković da iskontroliše ritam koji je Lorenco Museti zadao sredinom drugog seta. Italijan je krenuo da se vraća u meč, odigrao nekoliko izuzetno kvalitetnih poena - možemo reći i gemova - pa je bilo veoma važno da Novak osvoji gem na svoj servis i smiri rivala.

Izvor: CAROLINE BLUMBERG/EPA
0:18

Brejk - 4:3!

Nije sve kako smo planirali! Lorenco Museti pravi brejk u sedmom gemu drugog seta, pa se osetno smanjila prednost Novaka Đokovića. Biće još drame u Parizu ove noći, a tenis ćemo gledati i dugo iza ponoći!

0:10

Sve je na svom mestu - 4:1!

Nakon što je napravio brejk, Novak Đoković osvaja i gem na svoj servis, pa sada krupnim koracima gazi ka pobedi protiv Lorenca Musetija. Čini se najbolji tensier svih vremena ne želi dugo da ostane na terenu.

23:59

3:1 - BREJK!

Neverovatan je Novak sa kratkim loptama danas, "bocnuo" je preko mreže i nije mogao Museti da stigne. Počinje ponoć, a Novak ima lepu prednost!

23:54

Bez brejka - 2:1!

Uspeo je Novak Đoković da sačuva svoj servis i u drugom gemu drugog seta, pa smo na istom kao pre nekoliko minuta. Lorenco Museti će u četvrtom gemu servirati za izjednačenje.

23:44

Tako, tako... 1:0!

Nakon osvojenog prvog seta Novak Đoković osvaja i prvi gem u drugom setu. Bio je najbolji svih vremena veoma siguran na svoj servis, a možda ne bi bilo loše odmah u narednom gemu slomiti Lorenca Musetija!

23:34

KRAJ SETA - 7:5!

Neverovatan poen odigrao je Novak Đoković na samom kraju prvog seta, na prvu set loptu. Dugo je trajala razmena, loptica je padala na linije na oba kraja terena, a na kraju je Đoković morao u teren da vrati i jedan lob - tada je imao malo sreće. Ipak, posao u prvom setu završen je kako smo očekivali. Još dva seta, pa da idemo na spavanje.

23:29

Sad je šansa, 6:5!

Uradio je Novak šta je do njega, prišao još jedan korak bliže osvajanju prvog seta, a Lorenco Museti mora da servira za ostanak u ovom delu meča.

Izvor: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
23:21

Sa nulom - 5:4!

Prvi put na ovom meču, Novak Đoković je osvojio gem bez izgubljenog poena. U poslednjem od četiri odigrana poena obojica tenisera našli su se na mreži, a najbolji svih vremena imao je lak zadatak da završi posao.

23:15

Ista meta - 4:3!

Novak osvaja svoj gem, Lorenco osvaja svoj gem i mi se sitnim koracima približavamo finišu prvog seta. Mogao bi uskoro Novak Đoković da napadne rivala i pokuša da dođe do brejka!

23:03

Odmah i potvrda, 3:2!

Sad je sve na svom mestu, novak Đoković je prednost vratio na svoju stranu i u narednim gemovima će imati priliku da napravi brejk koji bi mogao da ga povede do osvajanja prvog seta!

22:59

BREJK - 2:2!

Vratio se novak Đoković, odmah u četvrtom gemu. Nije želeo da prepusti Musetiju prednost, pa novim brejkom poravnava rezultat na početku ovog susreta.

22:53

BREJK - 1:2!

Odlično je Novak počeo meč, osvojio je lako gem u kojem je servirao i zatim dva poena na servis rivala, ali... Kao da je tada stao Đoković. Usledila je dobra serija Italijana, koji se prvo izvukao u svom gemu, a zatim i napravio brejk za 2:1 u trećem gemu ovog meča.

Sa druge strane, Novak Đoković je već imao konflikt sa publikom u Parizu. Zbog očigledne greške sudije Adela Noura iz Egipta žalio se srpski teniser, a Francuzi su zviždali sa tribina!

22:39

Počinjemo!

Novak Đoković će prvi servirati!

22:35

Iznenađenje!

Ukoliko prođe u narednu rundu na Rolan Garos, Novak Đoković će igrati protiv Fransiska Serundola! Argentinac je savladao Amerikanca Pola, što nije bilo očekivano!

22:30

Ko je Novakov protivnik?

Italijanski teniser Lorenco Museti (22) trenutno zauzima 30. poziciju na ATP listi, a najbolji plasman bio mu je 15. mesto. Osvojio je dve titule, a na grend slem turnirima najdalje je stizao do četvrtog kola - oba puta na Rolan Garosu. U karijeri ima po jednu pobedu protiv Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, ali je od srpskog tenisera izgubio četiri, a od španskog dva puta. Dva puta je poražen i od Danila Medvedeva kojeg nikad nije savladao, dok su mu na isti način meru uzimali Saša Zverev, Janik Siner, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov,...

22:20

KRAJ, KONAČNO!

Mnogo duže nego što smo očekivali čekali smo da se na terenu pojavi Novak Đoković. Još nije vreme za najboljeg na svetu, ali se barem ostatak programa završio. Grigor Dimitrov je završio posao u četiri seta, eliminisao Zizua Bergsa i oslobodio teren na koji će uskoro izaći Novak Đoković i Lorenco Museti.

21:35

Igraće se četvrti set!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov nije uspeo da završi posao u tri seta, pošto je treći deo meča pripao Zizuu Bergsu. Gledaćemo najmanje još jedan set njihovog okršaja, što znači da Novak Đoković neće tako brzo na teren!

21:15

Dobro veče!

Prvi teniser sveta i prvi nosilac na Rolan Garosu zatvoriće današnji program na drugom grend slemu sezone, ali neće na teren u terminu koji je najavljen. Iako je trebalo da Novak Đoković igra jedini meč u večernjem programu, organizatori su na centralni teren Filip Šatrije ubacili nastavak meča između Dimitrova i Bergsa.

Kraj tog meča čeka Novak Đoković, kako bi mogao da počne svoj meč!

Ukratko

  • Novak Đoković - Lorenco Museti 3:2
  • Đoković protiv Serundola u sledećoj rundi
  • Impresivan meč od četiri i po sata
učitaj još +