MONDO U PARIZU

VEĆ SAM SE SPREMIO DA SE*EM CELOM TIMU! Zverev se oglasio posle preokreta: Hoću da budem bolji uzor deci

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksander Zverev razgovarao je sa novinarima u Parizu posle velikog preokreta. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT

Aleksander Zverev zakomplikovao je sebi život na Rolan Garosu pošto je posle preokreta i vođstva od 2:1 u setovima morao da igra peti set i tamo je bilo 4:1 za Talona Grikspora koji je imao i servis. Umesto 5:1 na semaforu je stajalo 4:2 i od tog momenta je Nemac uspeo da se vrati u potpunosti u meč i da dođe do trijumfa protiv Holanđanina - 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6 (10:3).

U osmini finala čeka ga Holger Rune (Danska), a posle nestvarnog preokreta došao je nemački igrač na konferenciju za medije i bio je raspoložen za šalu. "Kako sam preokrenuo? Vratio sam dva brejka zaostatka u petom setu. Šalim se malo. Slušajte, ne znam zaista. Kada gubite sa 4:1 i imate dva brejka zaostatka protiv nekog ko dobro servira, ne dobijate uvek. Tako da sam veoma srećan", počeo je Zverev.

Priznao je da je u tim momentima u petom setu bio uveren da će ishod da bude drugačiji i da će morati da čestita protivniku na mreži. "Imao sam već spreman govor za svakog člana svom timu, znao sam šta ću da kažem treneru, fizioterapeutu, sparing partneru. Spremao sam se da im se*em. Mi smo savršeni, oni bi bili krivi. Šalim se naravno. Kada imate dva brejka zaostatka, male su šanse. Odigrao sam sjajno u tom šestom gemu, onda je on počeo da razmišlja. U taj-brejku sam odigrao najbolji tenis na meču. Veoma sam srećan što sam još na turniru."

Jedan od stranih novinara zatim je konstatovao da deluje da je mnogo smireniji na terenu. "Dolazi to sa godinama, iskusniji si. Rekao sam sebi da želim da postanem drugačiji igrač i drugačiji uzor. Ne lomim rekete, ne dobijam upozorenja. Imao sam razgovor sam sa sobom, shvatio sam da štetim sebi i deci koja gledaju. Srećan sam što funkcioniše. Radio sam na sebi dosta. Tenis je mentalna igra. Srećan sam što se taj napredak vidi na terenu."

Zatim je usledilo novo pitanje o tom petom setu i zaostatku koji je imao. Ispričao je i šta je promenio u igri u tom momentu. "Prvo sam promenio pozicioniranje za ritern. Približio sam se liniji, ubijao me servis/volej igrom većim delom meča. Gubim, šta da radim da bih se vratio? Hteo sam da mu oduzmem tu servis/volej igru. Uradio sam to, dobro sam riternirao od tog gema, baš taj gem je bio odličan. On se zamislio na 4:3, imao duplu servis grešku, promašio neki bekhend. Doveo sam sebe u tu poziciju u petom setu."

Za kraj je otkrio i šta radi u slobodno vreme. "Volim da igram 'Mario kart' na Nintendu, u petak sam igrao oko četiri sata, oko tri sata pre meča. To radim u slobodno vreme", zaključio je Zverev.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: