"KAKO MOŽETE DA SUMNJATE U ĐOKOVIĆA?" Oglasila se čuvena Amerikanka: Ja uživam kad igra!

Svojevremeno najbolja teniserka planete Dženifer Kaprijati voli da gleda mečeve Novaka Đokovića.

CAROLINE BLUMBERG/EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković odigrao je spektakularan meč u trećem kolu Rolan Garosa - italijanskog igrača Lorenca Musetija savladao je nakon pet setova velike borbe, posle četiri i po sata tenisa i tek u 03:07 po vremenu u Parizu. Još jedan herojski nastup najboljeg srpskog sportiste privukao je mnogo pažnje širom sveta.

Više niko nema dilemu da li je Novak najbolji koji je ikad igrao tenis, ai i dalje ima onih koji bi njegove rezultate da umanje. Neće im to tako lako poći za rukom, jer se sve češće u Đokovićevu korist oglašavaju teniske legende - poslednji takav primer je nekadašnja američka igračica Dženifer Kaprijati, jedna od najboljih u svojoj generaciji.

"Ono što je Đoković uradio prethodne godine je neverovatno. Kako iko može da sumnja ili da kritikuje njegovu formu, bez obzira da li pobeđuje ili gubi? Volim da ga gledam kako igra", napisala je legendarna Amerikanka u čijim smo mečevima uživali pre dvadesetak godina. Pogledajte tu objavu.

Kaprijati je svojevremeno osvojila 14 titula, među kojima su bila i tri grend slem - Australijan open i Rolan Garos 2001. godine, a zatim turnir u Melburnu i naredne sezone. Svojevremeno je bila i najbolja teniserka planete, a na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine osvojila je zlatnu medalju. To je jedan od trofeja koji nedostaju Đokoviću, a priliku će imati na šljaci u Parizu, kasnije ovog leta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak protestuje kod sudije zbog navijaca  Eurosport