Tenis

ŠVJONTEK DALA RUSKINJI SAMO 10 POENA NA MEČU: Za 40 minuta pregazila Anastasiju u Parizu!

Autor Dušan Ninković

Impresivna partija Ige Švjontek u četvrtom kolu Rolan Garosa.

Izvor: GONZALEZ OSCAR / Alamy / Alamy / Profimedia

Najbolja teniserka na svetu, Poljakinja Iga Švjontek, završila je posao u četvrtom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa za samo 40 minuta igre! Na drugoj strani terena bila je Ruskinja Anastasija Potapova, ali rezultat je kao da uopšte nije učestovala u ovom meču - 6:0, 6:0!

Švjontek je osvojila svih 12 gemova na meču, a Potapova je tokom čitavog susreta osvojila tek deset poena! Šest poena Ruskinja je osvojila u prva četiri gema, a zatim u naredna tri gema nije osvojila nijedan. Usledio je njen servis gem sa dva osvojena poena, pa još jedna nula na servis Ige Švjontek, a već tada je delovalo da bi Anastasija mogla da dobije bicikl - kako se to popularno kaže jer dve nule na semaforu liče na točkove.

Poljska teniserka poznata je po tome što svoje protivnice često pobeđuje bez da im prepusti ijedan gem tokom čitavog seta, ali ovo je ipak posebna situacija. Ruskinji nije dala gem u čitavom meču, a Anastasija Potapova nije bilo ko u svetskom tenisu. Nekadašnja prva juniorka sveta, svojevremeno 21. igračica i trenutno 43. na WTA listi trebalo je da bude daleko teži posao za Igu.

Nakon ove ubedljive pobede Iga Švjontek u narednoj fazi turnira čeka bolju iz duela Markete Vodrušove i Olge Danilović. Srpska teniserka ostvarila je najveći uspeh u karijeri plasmanom u četvrto kolo Rolan Garosa, a takav rezultat na grend slemovima čekali smo gotovo devet godina - još od Jelene Janković.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: