Tenis

BIVŠI BROJ 1 ŽESTOKO UDARIO NA ATP! Usred Rolan Garosa digao buru: Šta mene pitate, nek se oni oglase!

Autor Nikola Lalović

Endi Marej je bio izuzetno nezadovoljan ponašanjem ATP-a tokom Rolan Garosa. Razlog su česta pitanje o Aleksu Zverevu na konferencijama za medije.

Izvor: YouTube/ Australian Open TV

Aleksandar Zverev je uspeo da prođe dalje i ostane na Rolan Garosu iako ga je žilavi Talon Grikspor dotera do ivice i naterao ga da u trećoj rundi igra pet setova. Ali osim njegove igre, mnogo se pričalo i o slučajevima vezanim za nasilje prema devojkama i partnerkama koji ga prate. To jest novinari o tome ispituju tenisere i sada je Endi Marej rešio da istakne svoje protivljenje takvom ponašanju.

"Pitali su me o tim stvarima i pre nekoliko godina, a ATP nekako "igra" okolo ovakvih situacija. Jasno je da je nezgodno. Znate teniseri nisu oni koji bi trebalo da komentarišu to. ATP bi trebalo da napravi odluku i da stvori politiku kako će se gledati na takve stvari", rekao je nekadašnji prvi reket sveta.

On je potom javno prozvao ATP i istakao da smatra da se ova organizacija ne ponaša kako treba kada je u pitanju slućaj Aleksa Zvereva, te da je kompletan teret situacije zapravo na teniserima. A to po njegovom mišljenju nikako ne bi smeo biti slučaj.

"Ne mislim da ATP radi dobar posao prethodnih nekoliko godina u vezi sa ovim. Ne znam šta se dešava sa ovim i zašto me pitate takve stvari na pres konferencijama. Nije na nama da određujemo šta će da se radi u ovakvim situacijama. Na organizaciji je da donese odluku. Da, to je jako nezgodna tema, ali novinari moraju da pišu o tome i videćemo šta će se desiti sa suđenjem. A onda će posle toga valjda biti doneta odluka", naveo je on.

Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Što se tile Zvereva on je više puta isticao da je nevin, te da veruje da će na kraju biti oslobođen svih optužbi. Kako kaže, veruje sistemu u Nemačkoj i čeka presude.

"Na kraju dana ja verujem u pravni sistem Nemačke. Verujem i u istinu i moram da budem siguran da vam je jasno da znam šta sam uradio i znam šta nisam uradio. Na kraju će to isplivati i moram da verujem da će se tako desiti. Sve ostalo nije u mojim rukama, Nije u mojim rukama jer verujem da neću da izgubim u ovom procesu Nema šanse. Zato mogu da igram mirno i mislim da to pokazuju moji rezultati. Pobedio sam u Rimu što je velika titula, a takođe sada sam ovde. Da ne mislim ovako ne bih igrao kako igram", rekao je Zverev o celom slučaju.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: