Tenis

ĐOKOVIĆ SAZNAO KAD IZLAZI NA TEREN: Organizatori Rolan Garosa priznali grešku, neće čekati ponoć!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković igraće treći meč u dnevnom termnu u ponedeljak na stadionu "Filip Šatrije" i neće početi pre 16 časova. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: CAROLINE BLUMBERG/EPA

Novak Đoković saznao je kad izlazi na teren u osmini finala Rolan Garosa. Organizatori takmičenja konačno su doneli odluku koja mu odgovara, pošto će igrati poslednji meč u dnevnom terminu. To znači da neće zavisiti previše od drugih mečeva, odnosno da neće morati da prođe ponoć kako bi završio svoj meč.

Duel protiv Fransiska Serondula (Argentina) zakazan je kao treći na stadionu "Filip Šatrije". Pre toga program od 11 sati počinju Elina Svitolina (Ukrajina) i Elena Ribakina (Kazahstan), posle njih na teren izlaze Arina Sabalenka (Belorusija) i Ema Navaro (Amerika) i tek onda srpski i argentinski teniser.

Takođe, naglašeno je i da meč neće početi pre 16 sati, pa i u slučaju da se dva meča ženskog singla završe ranije, duel neće krenuti pre spomenutog termina. Za večernji meč odabran je duel Holgera Runea (Danska) i Aleksandera Zvereva (Nemačka) i taj meč neće početi pre 20.15 sati.

Bizarnim odlukama organizatora Novak je meč sa Lorencom Musetijem u trećem kolu počeo oko pola 11 uveče i završio je oko 3 ujutru. Nije želeo previše pažnje da pridaje tome, ni o detalju kada su navijači zbog prevoza morali ranije da napuste teren. "Imam svoje mišljenje o tome. Neke stvari mogle su drugačije da se urade. Ne bih previše o tome. Ima lepših stvari da pričamo. Moraću svoje mlade gene da uključim da se oporavim za osminu finala", poručio je Novak.

(MONDO - N. Stanojčić)

BONUS VIDEO: