Tenis

S KIM NOVAK IGRA DO KRAJA ROLAN GAROSA? Žreb se nije otvorio, još njih 12 igra za grend slem titulu!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković zna svoj put ka četvrtoj tituli na Rolan Garosu, ostalo je još 12 tenisera na žrebu.

Izvor: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković uz mnogo muke je stigao do druge nedelje na Rolan Garosu, ali je preokretom nad Lorencom Musetijem pokazao da i te kako nije rekao "poslednju reč" u Parizu. Aktuelni "broj jedan" i branilac titule na Rolan Garosu ima pred sobom još četiri zadatka, a ako ih uspešno reši - čeka ga 25. grend slem pehar u karijeri.

Već danas, ne pre 16.00, Novak Đoković igra meč osmine finala protiv Fransiska Serundola iz Argentine, tenisera koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Parizu. Trenutno je 27. na ATP listi i u prethodnom kolu je neočekivano eeliminisao Tomija Pola, pa ga sada čeka prvi meč sa Đokovićem. Već je istakao da se raduje meču i da "veruje u sebe zbog toga što je Nole u godinama", što će sigurno motivisati srpskog asa, a koji već polako počinje da gleda rasplet na žrebu i prati ko je još na turniru.

Od "jačih" tenisera iz Đokovićeve polovine, za sada je eliminisan praktično samo Rafael Nadal, odnosno možemo na taj spisak da dodamo još pomenutog Tomija Pola (14), odnosno po renkingu Hačanova (18) i Aleksandera Bublika (19). Što se tiče druge strane kostura, bilo je nešto više iznenađenja, uz najzvučnije ispadanje Andreja Rubljova u trećoj, odnosno Huberta Hurkača u četvrtoj rundi. Oprostili su se i Ben Šelton, Nikolas Đari, Ugo Imber... Ali, ukupna eliminacija dvojice od deset najboljih nosilaca znači da nije bilo previše iznenađenja.

Ako prođe Serundola, Đoković već zna da je njegov naredni rival u sredu bolji iz duela Tejlora Frica i Kaspera Ruda, gde je Norvežanin favorit. Dobro znamo da je specijalista za šljaku, prošle godine je upravo protiv Noleta igrao finale, ali može da se kaže da na ovogodišnjem turniru ne igra ni blizu toliko dobro.

Ako i taj izazov prođe, Đoković će u petak igrati sa nekim iz sledeće četvorke: Zverev, Rune, De Minor ili Medvedev. Po svemu pokazanom do sada, Zverev je favorit iz ovog dela kostura, iako je bio "na konopcima" protiv Grikspora. Isti je slučaj doduše i sa Runeom, njegovim narednim rivalom, koji je jedva prošao Kovalika. S druge strane De Minor igra odlično u Parizu, ali to se može reći i za Medvedeva koji je sve bolji na ovoj podlozi.

Što se tiče druge polovine žreba, one iz koje Đoković potencijalno čeka finalistu, tu već znamo četvrtfinaliste. Cicipas i Alkaraz sa jedne strane, odnosno Dimitrov i Siner sa druge, a jasno je da su drugi i treći na svetu u tim duelima favoriti. Ali, iznenađenja su moguća, pa već znamo da je neko od njih četvorice finalista Rolan Garosa.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)