Tenis

OPASNE TEORIJE ZAVERE O ĐOKOVIĆU! Dobio "magični napitak", navijači napravili skandal od toga!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako su počeli da šire teorije zavere o Novaku Đokoviću i "magičnom napitku".

Izvor: Eurosport/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da u 38. godini ostane na terenu čak četiri i po sata i pobedi deceniju i po mlađeg Lorenca Musetija. I to je dovoljno spektakularno za tenisera njegovih godina, a šta tek reći kada se u obzir uzme i činjenica da je to učinio u tri ujutru, po hladnom vremenu uz nemoguće uslove...

Ali, umesto da se zbog toga u hvalospevima govori o Novaku Đokoviću, sigurni smo da bi takav slučaj bio da su u pitanju Nadal ili Federer, srpski as je u fokusu zbog druge stvari. Navijači na društvenim mrežama ponovo šire teorije zavere o tome da je Đoković dopingovan, insinuirajući da je pobedio zbog "magičnog napitka" koji je u jednom trenutku dobio iz svog boksa, što nije ništa novo niti neuobičajeno na turnirima.

Više puta je Đoković morao da se brani zbog toga što mu ponekad na pauzama članovi njegovog stručnog štaba "smućkaju" potreban određeni napitak, u zavisnosti da li su mu potrebni elektroliti, kofein... Tako je bilo i na meču protiv Musetija, koji je podsetimo igrao u kasnim satima, pa je pred treći kraj trećeg seta dobio šta treba da popije!

Đoković napitak nije imao kod sebe jer ne može nekada sve ni da ponese, dok je objašnjavao i da se "magični napitak" pravi i u zavisnosti od potreba koje procene treneri, ali to nije bilo dovoljno. Tako je jedan od navijača ne samo širio teoriju o tome da je u pitanju nešto nedozvoljeno, nego je i manipulisao kasnijom raspravom Đokovića i sudija. Prema verziji Tviter navijača, deluje da je Đokoviću zabranjeno da dobije napitak od svog tima, a zapravo se sa sudijom objašnjavao oko količine šljake na terenu. Tražio je da se teren češće čisti, pošto su uslovi nemogući, što je podržao i Museti.

"Lens Armstrong tenisa treba svoj magični napitak. Na sreću, organizatori mu ne daju... Neverovatno, Novak je izgubio motivaciju nakon što su mu zabranili da dobije napitak. Zna da ne može da pobedi bez njega?", napisao je i slagao navijač na Tviteru, čak je i pogrešiio jer je Đoković posle toga napravio preokret i pobedio Musetija.


Podsetimo, nije Đoković na meti samo navijača na tribinama i društvenim mrežama, videli smo na Rolan Garosu i kako ga sramno vređaju treneri Lorenca Musetija koji su svog pulena savetovali da je "Nole gotov za 15 minuta".

Malo je reći da su pogrešili, kao i svaki put do sada..

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)