MONDO U PARIZU

NOVAK JE TO REKAO? NISAM ZNAO! Ruda iznenadilo jedno pitanje pred meč sa Đokovićem

Autor Nemanja Stanojčić

Kasper Rud je uveren da će igrati u sredu protiv Novaka Đokovića. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Kasper Rud je naredni rival Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Posle četiri seta uspeo je da sruši Tejlora Frica - 7:6 (8:6), 3:6, 6:4, 6:2. Nije bilo tako lako pošto je u taj-brejku prvog seta gubio sa 5:1, pa je i u trećem imao brejk zaostatka (2:1), ali je na kraju upisao trijumf.

Na konferenciji za medije prvo je rekao da je srećan zbog pobede i preokreta koji je napravio, pa je onda počeo da priča o Novaku i o tome da će njihov četvrtfinalni duel biti repriza prošlogodišnjeg finala. "Možete da kažete da je on drugi najbolji šljakaš svih vremena. Imate Borga koji možda ima više titula od njega, ali je Novak uvek blizu, igrao je finala, gubio od Rafe uglavnom", počeo je Rud.

Nastavio je sa hvalospevima na račun Srbina. "On 'čita' igru neverovatno dobro. Zna kako da koristi drop-šot. Kreće se odlično, teško je ostvariti vinere protiv njega. Fizički je sjajan. Ne odustaje iako se ponekad oseća kao da je blizu toga. Vidite ova dva meča, vratio se iz teških situacija, da je imao i brejk zaostatka uz set zaostatka protiv Serundola. Vraća se uvek. Ne udara toliko top spin i jako kao Rafa, ali ima druge kvalitete koji su odlični."

Novak ima 37 godina, proveo je više od 9 sati na terenu u poslednja dva meča, pa ga je jedan od stranih novinara pitao da li misli da Srbin može da mu preda meč. "On je ljudsko biće. Ali ne očekujem da će da se preda, već da će da bude svež i spreman, biće težak meč. Prošle godine u finalu sam imao ran brejk, pa sam izgubio u taj-brejku. Pokušaću da naučim lekcije iz toga, da ne bude ribrejk. Očekujem da će biti spreman i svež, bez obzira da li je igrao 12 ili 4 sata. Novak je Novak. Biće spreman bez obzira na sve ili će uraditi sve što treba da bude spreman i to radi odlično. Probaću da razmišljam da ja imam 25, on 37 godina, ali je u fizički sjajnoj formi. Igrao je više sati, nadam se da će to što moji mečevi nisu bili dugi, da to iskoristim."

Nada se da su ga mečevi na pariskoj šljaci pripremili za okršaj sa srpskim igračem. "Mislim da jeste. Poslednja tri meča bila su teška, čak i prvo kolo. Srećan sam što sam prošao. Imam težak žreb, dosta odličnih igrača, uspeo sam da prođem. Cilj nije da odigraš tri savršena seta svaki put i da dobiješ mečeve u tri seta. Možda ne igram savršeno, ali moj mentalitet je da igram i da se borim do samog kraja i da će moj protivnik morati da igra odličan tenis. Da ću im otežati posao, da ih teram da pate. Sa mojom tehničkom igrom igram dobro na šljaci. To dobro funkcioniše ovde, čeka me najteži izazov."

Poslednje pitanje bilo je ponovo o Novaku. Tačnije o tome da je Đoković na konferenciji rekao da postoji šansa da se povuče ako rezultati magnetne rezonance ne budu dobri. "Nisam znao za to, dok mi sada niste rekli. To je njegovo telo, uradiće ono što je najbolje za njega i njegovo telo. Ako izađe na teren u sredu, to ne menja ništa. Uradiće sve da se spremi, ja ću uraditi sve da se spremim. Igra se na tri dobijena seta, to je zahtevno, on jeste igrao devet sati. Normalno je da se to oseti malo. Nadam se da će izaći na teren. Četvrtfinale grend slema, bila bi velika šteta da ne bude meča. To je njegov izbor, spremaću se kao za svaki drugi meč i pokušaću da budem spreman za sredu", zaključio je Rud.

(MONDO - N. Stanojčić)

BONUS VIDEO: