NOVAČE, POSTANI PREDSEDNIK SRBIJE! Legendarna teniserka šokirala predlogom: "Nastavi, pa kad odlučiš..."

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković kao predsednik Srbije? Amerikanka bi to volela da vidi!

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Novak Đoković je nastavio da ruši rekorde - pobedom nad Franciskom Serundolom pao je još jedan koji je bio u vlasništvu Rodžera Federera. Srpski teniser sada je usamljen na prvom mestu liste igrača po broju grend slem pobeda, a na tom neverovatnom dostignuću čestitala mu je i legendarna teniserka Bili Džin King. Jedna od najboljih teniserki u istoriji imala je i zanimljiv predlog za Novaka, da postane predsednik Srbije!

"Čestitam, Novače, na 370 pobeda na grend slem mečevima! Imaš još mnogo tenisa da odigraš, nastavi to da radiš. A kada odlučiš da se povučeš treba da se kandiduješ za predsednika Srbije", napisala je Bili Džin King na svom "X" nalogu. Ostaje nam da vidimo da li će Novak u budućnosti razmisliti o ulasku u politiku, ali kako je teniserka i rekla - pred njim je mnogo tenisa.

Pre svega na ovogodišnjem Rolan Garosu, gde pokušava da stigne do 25. grend slem titule. Trenutno je među osmoricom najboljih na turniru, a u četvrtfinalu drugog grend slema sezone igraće protiv Kaspera Ruda, kojeg je prošle godine savladao u finalu. Nakon dva naporna meča protiv Lorenca Musetija i Franciska Serundola novaku je prvo potreban odmor, a zatim i mnogo energije kako bi savladao Norvežanina.

Ali, od Novaka smo već toliko puta videli čuda... Pa samo u prethodnih nekoliko dana dva puta je igrao pet setova u Parizu, dva puta ostajao na terenu preko četiri i po sata i dva puta pobedio daleko mlađe rivale koji nisu mogli da mu pariraju ni nakon velike borbe. Kada tako pogledamo, ima smisla rečenica Bili Džin King - koja u singlu (12), dublu (16) i miksu (11) ima 39 grend slem titula - da je pred Novakom Đokovićem još mnogo tenisa.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Anketa- Ko osvaja Rolan Garos  MONDO/Nemanja Stanojčić