Tenis

"NOVAK SE POVUKAO, TI SI BROJ JEDAN!" Pogledajte reakciju publike na Rolan Garosu, a onda je Siner progovorio

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je reagovao Janik Siner, koji je poželeo brz oporavak Đokoviću nakon povrede.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Italijanski teniser Janik Siner od ponedeljka će biti novi najbolji igrač planete. Siner će preskočiti Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste pošto se Đoković povukao sa turnira sa povrede kolena, za koju je apsolutna krivica na organizatorima koji su ignorisali njegove zahteve da se češće čisti teren.

Siner je odlično igrao na ovogodišnjem Rolan Garosu i plasirao se danas u polufinale pobedivši Grigora Dimitrova, a nakon toga mu je saopšteno da se Đoković povukao i da je od ponedeljka prvi na svetu. "Oteo" se osmeh Sineru zbog toga, a potom je ceo stadion aplaudirao i skandirao Italijanu, što je pomalo bilo i neukusno ako se zna da je Đoković morao da se povuče zbog povrede kolena, jedne od ozbiljnijih u njegovoj karijeri.

"Šta da kažem, prvo je svačiji san da postane najbolji na svetu, a sa druge strane odustajanje Đokovića je za sve razočaranje i želim mu brz oporavak. Pokušavam da ne mislim o tome jer sam imao dosta problema na Rolan Garosu poslednje dve godine, pokušaću da igram svoj najbolji tenis do kraja turnira. Hvala mom timu na svemu, kao i svima vama na tribinama, ovo je jako specijalan trenutak sa vama i drago mi je da ga delim sa vama, kao i svima koji gledaju u Italiji putem TV-a", rekao je nasmejani Janik Siner posle "krunisanja".

Kao što je poznato, Siner će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Karlosa Alkraza i Stefanosa Cicipasa, koji su daleko bolji na šljaci od Italijana. Sa druge strane žreba ostaju Rud, odnosno Zverev i De Minor.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)