MONDO U PARIZU

NEĆU DA VAM ODGOVORIM! Siner odbrusio zbog pitanja o Đokoviću, nije ga podržao!

Autor Nemanja Stanojčić

Janik Siner govorio je na konferenciji za medije posle preuzimanja prvog mesta od Novaka Đokovića koji se povukao iz Pariza. Od reportera MONDA Nemanje Stanojčića iz Pariza.

Izvor: YouTube/Tennis Actu/Screenshot

Janik Siner i zvanično će da postane prvi reket sveta od ponedeljka. Posle povlačenja Novaka Ðokovića sa Rolan Garosa italijanski igrač preuzeće tron. Uz to je prošao u polufinale turnira u Parizu tako da ima razlog za duplo slavlje.

Na konferenciji posle meča priznao je da mu je žao zbog povrede srpskog asa. "Nije ovo način na koji sam želeo prvo mesto. Igrao je duge mečeve, to što se povukao je stvarno teška odluka. Srećan sam zbog svog uspeha naravno. Uložio sam dosta napora i srećan sam, ali me već za dva dana čeka polufinale", rekao je Siner.

Novak se žalio na stanje šljake, koja je definitivno uticala da se povredi, pa je i Italijan upitan o tome. Međutim, nije želeo da podrži stav srpskog asa koji je kritikovao organizatore i tražio da se teren češće čisti kako se ne bi povredio na klizavoj podlozi: "Danas je bilo vetrovito, ovo je prvi put da je bilo sunčano, malo je klizavije, ali je to normalno za šljaku, igrao sam dosta mečeva u tim uslovima. Ne znam kako je bilo juče, svaki dan je drugačije. Ne želim da odgovorim na to pitanje", rekao je Siner.

Kasper Rud tako je prošao direktno u polufinale, bez borbe. Jedna od sugestija bila je da možda Serundolo zameni Novaka. "Ako neko izgubi u glavnom žrebu, oni prave pravila… Ne znam".

Otkrio je kada je saznao da će da bude broj jedan i kako je na to reagovao. "Bilo je lako. Rekli su mi posle meča. Čak i da sam znao ranije, smirio bih se. Šljaka je podloga gde se nekada mučim, videli smo to poslednjih godina, zato sam srećan što sam u polufinalu. Moje telo je sve bolje i srećan sam što igram takav meč."

On je prvi Italijan koji je na vrhu ATP liste u singlu. "Mnogo to znači. Za Italiju je to velika stvar. Toliko sjajnih igrača, trenera. Srećan sam što sam deo ovog italijanskog pokreta. Ljudi će više početi da igraju tenis, ako je neko broj jedan, dva ili 10, svi daju od sebe. Imamo turnire, čelindžere, ATP u Rimu, finale u Torinu. Italija to zaslužuje. To je sjajna zemlja, sve imamo", zaključio je Siner.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)