Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OPERISAN! Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije: Imamo drugačije informacije!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije podvrgnut operaciji, rekao je medijima predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Izvor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković morao je da se povuče sa turnira u Parizu jer je povreda koju je zadobio tokom Rolan Garosa teža nego što se pretpostavljalo. Magnetna rezonanca obavljena u utorak popodne pokazala je loše rezultate, pa je već za sredu zakazana operacija... Tako su barem preneli najuticajniji evropski mediji! Predsednik OKS Božidar Maljković ima drugačije informacije.

Po rečima nekadašnjeg košarkaškog trenera koji ovih dana brine da li će Novak Đoković igrati na Olimpijskim igrama, operacija nije izvršena. Maljković je to saznao od Gorana Đokovića, strica najboljeg tenisera u istoriji, prenose "Novosti" pisanje "Tanjuga".

"Moj sin prati francusku štampu svaki dan, Francuzi su u vrlo ozbiljnim medijima napisali da je Novak Đoković operisan. Mi smo zvali strica, međutim dobili smo informaciju da nije. Ne bih da spekulišem", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i dodao: "U svakom slučaju, Novaku svaka čast. U takvom stanju odigrati onakav meč. Mi bismo svi voleli da bude sa nama i predvodi olimpijski tim. To je divan čovek koji druge sportiste čini boljima. To je pokazao i u Tokiju."

Podsećamo, Đoković se tokom prvog seta meča protiv Franciska Serundola žalio na uslove na terenu, odnosno previše vlage na podlozi zbog čega mu je bilo otežano kretanje. Početkom drugog seta se povredio i supervizora optužio za povredu, a zatim pod lekovima protiv bolova napravio neverovatan preokret i stigao do pobede.

Ipak, rezultati su pokazali da ne može da nastavi učešće na turniru, pa je dan pred zakazani meč protiv Kaspera Ruda u četvrtfinalu saopštio da se povlači sa turnira. Operacija bi verovatno značila i da Novak Đoković propušta Vimbldon, dok bi odlazak na Olimpijske igre bio trka sa vremenom.

(Novosti/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: