Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ USPEŠNO OPERISAN U PARIZU: Otkriveno koliko najbolji ikad mora da pauzira!

Autor Dušan Ninković

Stigle su vesti o povredi i operaciji Novaka Đokovića.

Izvor: MOHAMMED BADRA/EPA

Dobre vesti stižu iz Parizu u danu tokom kojeg su najveći evropski mediji preneli da je Novak Đoković operisan! Kako saznaje "Sport Klub", najbolji teniser svih vremena uspešno je operisan, sve je prošlo u najboljem redu, a hirurškim zahvatom mu je ubrzan oporavak od povrede meniskusa u desnom kolenu.

Tokom artroskopije, utvrđeno je da nije reč o teškoj varijanti povrede meniskusa desnog kolena, već o onoj koja ne zahteva tako dugu rehabilitaciju. Oporavak bi trebalo da traje oko tri nedelje, ali to će zavisiti i od drugih faktora. U teoriji, to znači da bi Novak Đoković trebalo da počne sa treninzima pre Olimpijskih igara u Parizu, na kojima želi da osvoji zlatnu medalju za Srbiju i sebe.

Tenis će se na Olimpijskim igrama igrati od 24. jula do 4. avgusta, pa ukoliko se Novak Đoković oporavi za tri nedelje nema dileme da li će učestvovati na jednom od retkih turnira koje nikada nije osvojio. Novak je 2008. godine stigao do bronze u Pekingu, kasnije je dva puta igrao polufinale, a praktično mu samo zlatna medalja nedostaje da kompletira sve teniske trofeje najveće vrednosti.

Podsećamo, Novak Đoković je povredio meniskus desnog kolena tokom drugog seta meča osmine finala protiv Franciska Serundola, jer teren na Rolan Garosu nije bio dobro pripremljen. Đoković je završio taj meč, zbog bolova je popio nekoliko tableta, ali je nakon magnetne rezonance postalo jasno da ne može da nastavi turnir. Zbog teške povrede odmah je morao na operaciju, iako je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković javnosti saopštio da ona nije izvedena.

(Sport Klub/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: