MONDO U PARIZU

SRPKINJA STALA NA KORAK DO SENZACIJE NA ROLAN GAROSU: Najbolju na svetu dobila sa nulom, a onda...

Autor Nemanja Stanojčić

Teodora Kostović završila je takmičenje na juniorskom Rolan Garosu pošto je izgubila od prve juniorke sveta. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Teodora Kostović neće igrati u četvrtfinalu juniorskog Rolan Garosa i ima za čim da žali definitivno. U duelu protiv prve juniorke sveta Renate Jamričove (Slovačka) pokazala je odličnu igru, osvojila prvi set sa nulom, igrala dobro i u trećem, ali nije uspela da napravi iznenađenje - 0:6, 6:3, 6:4.

Šansu za senzaciju propustila je u trećem setu gde je imala zaostatak od 3:0, sa dva pretrpljena brejka, pa je uspela da se vrati i da od 3:1 dođe do 4:4 i da servira za vođstvo. Nažalost, odigrala je jedan od najlošijih servis gemova, previše grešila, nervirala se i to je njena rivalka iskoristila. Imala je brejk šansu u narednom gemu da se vrati ponovo, nije je realizovala i Slovakinja je drugu meč loptu pretvorila u pobedu.

U prvom setu ključni je bio drugi gem, trajao je oko 15 minuta sigurno, Teodora je uspela da spasi čak pet brejk lopti, a onda je u narednom uzela i drugi put servis rivalki i došla do 3:0, pa onda manje-više rutinski završila set. U druogm je kod rezultata 1:1 imala dobru priliku da dođe do brejk šansi, propustila je. "Ne mogu da verujem, zicere sam promašila, imala sam šansu za gem, mogla sam", vikala je Kostović ka svom stručnom štabu. Taj gem uneo je očiglednu nervozu, pošto je ubrzo rivalka povela sa 5:1 i uz malo oscilacija izjednačila u setovima. Posle tog šestog gema Kostovićeva je tražila medicinski tajm-aut i stvari nisu izgledale dobro.

Videlo se to na početku trećeg seta kada je izgubila dva svoja servis gema i dozvolila rivalki da povede sa 3:0. Tek posle tog trenutka počela je bolje da igra, vratila je odmah jedan brejk, pa je onda u osmom gemu vratila i drugi i poravnala na 4:4. Imala je servis za vođstvo i priliku da uzdrma Renatu. Umesto toga odigrala je veoma loše, dopustila Jamričovoj da vrati brejk i da dođe do trijumfa.

"Šta se dogodilo posle prvog seta? Ništa, ona je krenula bolje da igra, ja sam izgubila ritam čekajući da se vrati iz toaleta. Što se lekarske pomoći tiče, grčevi su bili u pitanju, sve je okej", rekla je Teodora.

Priznala je i sama da je na 4:4 u trećem setu, u svom servis gemu, malo "poletela" i da je to koštalo. "Imala sam osećaj da sam dobila meč, ali nije tako u tenisu. Nije bio moj dan. Ona je ispogađala, imala je malo više sreće. Ima dobar forhend, levoruka je, pa je taktika bila manje tamo da joj šaljem loptice. Kada su planovi za nastavak sezone u pitanju, igraću juniorske grend slemove, dakle Vimbldon i US open i Evropsko prvenstvo i ekipno Evropsko prvenstvo za Srbiju", poručila je ona.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: