Tenis

RUSKINJA (17) POBEDILA ARINU SABALENKU: Čudo na Rolan Garosu, dete u polufinalu grend slema!

Autor Dušan Ninković

Talentovana Mira Andrejev napravila senzaciju pobedom nad Arinom Sabalenkom.

Izvor: YOAN VALAT/EPA

Ruska teniserka Mira Andrejeva (17) napravila je rezultat karijere na Rolan Garosu, pošto je pobedom nad Arinom Sabalenkom stigla u polufinale grend slema! Najtalentovanija teniserka na svetu slavila je nakon tri teška i naporna seta, koji su potrajali čak dva i po sata - 6:7, 6:4, 6:4!

Iako je Beloruskinja stigla do prvog seta nakon dramatičnog taj-brejka, Andrejeva se nije uplašila poraza u četvrtinalu grend slema. Protiv nervozne Arine Sabalenke, koja nije igrala na svom nivou, kreirala je najveći preokret u karijeri, pa će u polufinalu turnira igrati protiv Jasmine Paolini iz Italije, 12. nositeljke i još jedne senzacije turnira u Parizu.

Za Miru Andrejevu ovo je najbolji rezultat karijere, pošto ranije u karijeri nije uspevala da prođe četvrto kolo na grend slem turnirima. Devojka rođena 2007. godine obezbedila je sebi i značajan skok na WTA listi, pa će od narednog ponedeljka biti najmanje 23. teniserka planete. Ukoliko stigne do finala Andrejeva bi obezbedila i mesto među 20 najboljih na svetu, a osvajanjem turnira bila bi na korak od ulaska među deset najboljih teniserki sveta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: