Tenis

ZVEREV KRENUO PO TITULU NA ROLAN GAROSU! Za finale igra protiv čoveka kome je Đoković predao meč

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksander Zverev prošao je u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Aleksander Zverev prošao je u polufinale Rolan Garosa. Za mesto u finalu igraće protiv Kaspera Ruda koji je do završnice stigao bez borbe pošto mu je Novak Đoković predao meč. Srpski teniser već je operisan u jednoj pariskoj klinici i nije bio u stanju da izađe na teren. Ono što je sigurno jeste da dobijamo novog šampiona na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Karlos Alkaraz, tako da će se neko od njih četvorice naći na terenu u nedelju u borbi za "Kup musketara". Ko će od njih na kraju da podigne pehar biće poznato u nedelju popodne. Ujedno će ovo biti i prvi put da neko ko je rođen posle 1987. godine podiže pehar u glavnom gradu Francuske.

Što se tiče poslednjeg četvrtfinalnog meča Zverev je savladao Aleksa de Minora (Australija) - 6:4, 7:6 (7:5), 6:4. Jeste dobio sva tri seta i završio posao na taj način posle skoro tri sata igre, ali je bilo znatno teže nego što izgleda. Posebno u drugom setu gde je u taj-brejku Australijanac vodio sa 4:0, pa je do kraja odlučujućeg gema uzeo samo jedan poen. Da je set otišao na drugu stranu, ko zna do kada bi se meč na stadionu "Filip Šatrije" igrao. Ovako je Nemac taj koji ide po titulu.

Zverevu će ovo da bude četvrti put da igra u polufinalu Rolan Garosa. Prvo ga je 2021. godine savladao Stefanos Cicipas, pa je 2022. to uradio Rafael Nadal, a prošle godine ga je pobedio upravo Kasper Rud, njegov naredni rival. Njih dvojica odigrali su pet mečeva do sada i Aleksander vodi sa 3:2, mada mu u zvaničnoj statistici nije upisan trijumf iz 2021. godine u Akapulku kada mu je Rud predao meč.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: