Tenis

"ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI DOK GOD IGRA!" Kakve reči Novakovog hejtera - ovo niko nije očekivao!

Autor Dušan Ninković

Iako je godinama kritikovao Novaka, Mats Vilander je sada izneo potpuno drugačiji stav.

Izvor: MOHAMMED BADRA/EPA

Novak Đoković je morao da se povuče sa Rolan Garosa zbog povrede meniskusa koju je zaradio tokom meča protiv Franciska Serundola, a to je značilo i gubitak prve pozicije na ATP listi. Iako italijanski teniser Janik Siner neće osvojiti grend slem titulu jer je izgubio u polufinalu od Karlosa Alkaraza, on će u ponedeljak po prvi put stati na čelo kolone. Nije to svima po ukusu!

Iako je prethodnih godina bio jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, bivši teniser Mats Vilander sada tvrdi da je Srbin najbolji dokle god igra tenis, bez obzira na to šta pokazuje plasman na listi. Po Vilanderovim rečima, Đoković je broj jedan, a to će biti i kada zvanično napusti prvo mesto ATP liste.

"Znam jako dobro da je Siner imao izuzetan prvi deo sezone i kompjuter ne laže. Ali, ne zaboravimo da je Novak branilac titule na US openu i na Završnom mastersu, da je bio finalista Vimbldona pre godinu dana. Za mene, dok god igra, Đoković je broj jedan", rekao je Mats Vilander.

Takođe, Vilander smatra da kada Đoković igra svoj najbolji tenis, što je u Parizu pokazao tek na trenutke, niko ne može da ga pobedi. "Videli smo na kraju meča protiv Serundola da iako povređen, kada uđe u svoj 'Đoko mod', Novak je gotovo nepobediv. On je, u stvari, pao na drugo mesto liste zbog povrede, a ne zato što ga je neko pobedio", istakao je nekadašnji teniser i dugogodišnji analitičar.

Novak Đoković je zbog povrede morao i na operaciju u Parizu, a za sada se ne zna koliko brzo će se vratiti na teren. Postoje naznake da bi mogao da počne sa treninzima i pre Vimbldona, ali je verovatnije da se to dogodi nakon trećeg grend slema sezone. Glavni cilj u ovoj fazi sezone za Novaka je da se oporavi do Olimpijskih igara kako bi pokušao da osvoji zlatnu medalju, jedini veliki trofej koji mu nedostaje. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: