Tenis

ALKARAZ JE ČUDO - OSVOJIO ROLAN GAROS! Srušio je Zvereva i poslao Đokovića na treće mesto ATP liste

Autor Milutin Vujičić

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos pobedivši Aleksandera Zvereva u finalu.

Izvor: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos pošto je u finalu pobedio Aleksandera Zvereva 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2) posle skoro četiri i po sata tenisa. Nismo gledali vrhunski tenis, ali je često bio na visokom nivou, pa je tako Alkarazu pripala čak treća grend slem titula u karijeri u isto toliko finala. Postao je najmlađi (21 godina) koji je uspeo da osvoji grend slem na tri različite podloge, zbog čega su mnogi već požurili da kažu da je bolji i od Đokovića, Federera i Nadala.

Ipak, uz sebe je imao publiku sve vreme na "Šatrijeu", povremeno mu je sreća išla na ruku, prečesto greške Zvereva, a čak i sudijske koje su na neki način "prekrojile" i odlučujući peti set. Ovom pobedom, Karlitos Alkaraz će od ponedeljka biti drugi teniser sveta, pošto će preskočiti i Novaka Đokovića i biti tik iza Janika Sinera.

Zverev se u finalu mučio sa grčevima, ali je uprkos tome ostao prisebniji u završnici meča, kada je Zverev upao u nervozu i prosto više grešio. To se posebno odnosi nakon "ukradenog" brejka kada je Zverevu bio potreban tajm-aut da ne bi eksplodirao, ali ga jednostavno nije mogao uzeti. Nastavio je da igra nervozno i na kraju je morao da pruži ruku Alkarazu, nasledniku svog zemljaka Rafaela Nadala, osvajača 14. grend slemova u Parizu.

Što se tiče Nemca, ovo je njemu drugi poraz u finalima grend slemova, dok Alkaraz ima perfektan učinak. Pobedio je 2022. godine u finalu US Opena Medvedeva, pa prošlog leta Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Evidentno je da je budućnost tenisa u njegovim rukama...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)