Tenis

SKANDAL U FINALU ROLAN GAROSA: Sudija "ukrao" brejk Zverevu, pogurao Alkaraza za slavlje publike!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte šta se desilo u finalu Rolan Garosa, nedopustiva greška sudije.

Izvor: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nemački teniser Aleksander Zverev imaće svako pravo da se ljuti na sudiju finala Rolan Garosa Renoa Lihtenštajna. Njegovom krivicom, Zverev je ostao bez brejka u odlučujućem petom setu, pošto je glavni sudija "iz stolice" poništio odluku o duploj servis greški Karlosa Alkaraza. Pri rezultatu 0:40, Alkaraz dva servisa nije poslao u servis-polje, ali je imao "malu pomoć".

Sudija je ipak pokazao da je loptica bila dobra, pa je nakon toga dosudio prvi servis Alkarazu. Pobesneo je Zverev, zahtevao je objašnjenje za odluku pokazujući trag loptice koja nije kačila liniju, što je kasnije pokazao i usporeni snimak u prenosu uživo. Ali, nije to bilo od pomoći Zverevu jer se na Rolan Garosu ne koristi "čelendž" ili sistem "sokolovog oka", tako da je ostao bez poena, a potom zbog nervoze i zbog brejka. Pogledajte grešku sudije:


Zbog greške od dva milimetra, Alkaraz se vratio u gem i uspeo je da spasi brejk pošto je Zverev "pucao" od nervoze i nije mogao da se oporavi do kraja. Na kraju, Alkaraz je došao do pobede od 3:2 u setovima, nakon skoro četiri i po sata borbe, za svoj već treći grend slem.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)