NOVAK NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA GA PITAJU! Provokacija čim je došao na Vimbldon, reakcija sve govori

Novak Đoković u prvi mah nije dobro čuo pitanje, a kada je ponovljeno, znao je u kom pravcu novinar želi da ide i na šta želi da ga "navuče".

Youtube/Printscreen/Wimbledon

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da igra na Vimbldonu uprkos tome što je pre samo mesec dana bio na operaciji kolena. Bila je to lakša operacija na meniskusu i Đoković se ekspresno vratio na teren, što je neočekivano izazvalo dve kontroverze koje nemaju nikakvog pokrića u stvarnosti...

Prva je da je Đoković blefirao i da zapravo nije operisan, što je teorija koju je američki doktor Brajan Saterer već oborio, dok se druga tiče steznika za koleno koji nosi na Vimbldonu. Zbog dobro poznate politike Vimbldona, da svi moraju da igraju u belom, Đokovića su napali što je nosio steznik svetlosive boje, možda se unapred nadajući da će zbog toga dobiti kaznu. Međutim, nisu se nadali da je sve već proverio sa organizatorima.

Tako je jedan novinar upitao Đokovića za steznik, gde se srpskom teniseru učinilo da je sa tribina izgledalo "sjajno" (great), međutim hteo je da naglasi da je bio "siv" (grey). Kada je Đoković shvatio gde ide pitanje i da zapravo mora da objašnjava potpuno nebitnu stvar, nasmejao se od muke.

  • N: "Hteo sam da pričam o stezniku za koleno, sa tribina je delovalo kao da je sive boje?"
  • Đ: "Znam... Čekaj, sivo ili sjajno?" (Grey or Great, prim. aut.)
  • N: "Delovalo je sive boje?"
  • Đ: "Sivo, da... Sive je boje!" (Novak obara glavu i kiselo se smeje, prim. aut.)
  • N: "Šta su ti rekli iz organizacije Vimbldona, zbog prakse da se nosi potpuno bela oprema?"
  • Đ: "Proverio sam sa njima. Zapravo sam razgovarao sa direktorkom pre izlaska na teren, pokazala mi je palac gore i to je bilo sve. Pre toga smo proverili da li imamo dozvolu. Pokušali smo da nađemo beli, verujte mi. Video sam da je igrao Tijafo i da je imao crni steznik za koleno, tako da mislim da je sivi malo bolji od toga, više vuče na belo... Znam da nije idealno, voleo bih da igram skroz u belom, da poštujem pravila, ali sam dobio dozvolu da nosim sivi. Rekao sam im da ću uraditi sve da pronađem za sledeći meč beli".


U međuvremenu, Đoković je i protiv Džejkoba Firnlija nosio sivi steznik za koleno pošto beli nije i dalje uspeo da pronađe, ali kada shvati da je tako nebitna stvar uspela da podigne buru u Engleskoj, možda bi do kraja turnira trebalo da potraži i jarkije boje, baš kao Frensis Tijafo čiju crnu opremu niko nije primetio.

Podsetimo, Novak Đoković u subotu igra meč trećeg kola Vimbldona protiv Alekseja Popirina iz Australije sa kojim je do sada odigrao dva meča i oba dobio.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)