SAD STE SE SETILI, ENGLEZI? I Novak je u šoku, navijaju za njega na Vimbldonu!

Pomalo neočekivano, Novak Đoković je dobio podršku sa tribina u finalu Vimbldona.

James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković se silno mučio u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza, koji je rutinski osvojio prva dva seta. Najboljem svih vremena prepustio je ukupno tek četiri gema u tim delovima igre, a njegova partija naterala je publiku da stane na Novakovu stranu! Ceo stadion rešio je da podrži velikog šampiona kojem je u tim momentima bila neophodna nadljudska snaga za povratak u meč.

Nakon dva izgubljena seta i velike drame na početku trećeg, kada se takođe mučio sa svakim udarcem mladog španskog tenisera, Novak je dobio vetar u leđa sa tribina. Pokušali su navijači na stadionu da ga "podignu", iako su do pre samo nekoliko dana ratovali na istom ovom mestu!

Podsećamo, prethodnih dana tinjali su sukobi između Novaka Đokovića i navijača na Centralnom terenu. Dok je najbolji srpski sportista igrao protiv Holgera Runea, publika je navijala na specifičan način, pa ih je Novak nakon meča optužio da su mu zviždali. Tada je "zaratio" sa ljudina na tribinama, ali su u nedelju popodne svi stali na njegovu stranu.

Razlog za to verovatno leži u ubedljivoj prednosti koju je Karlos Alkaraz stekao u prva dva seta. Publici u Londonu se gledalo još tenisa, pa su početkom trećeg seta rešili da "poguraju" Novaka ka preokretu i što zanimljivijem finalu. Ipak, znamo da Novak Đoković najbolje igra kada mu zvižde - pa je možda to trebalo da bude taktika prisutnih na finalu najprestižnijeg teniskog turnira.

This browser does not support the video element.

Englezi na Vimbldonu navijaju za Novaka Đokovića  RTS

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Miljan govori Jeleni: Novak ne može da trči  RTS