"Brenin muž mi je napravio pakao od života" Srđan molio Ceptera da pomogne Novaku, a onda je zazvonio telefon

Srđan Đoković je ispričao je da Boba Živojinović uticao da Novaku ne stigne novčana pomoć kada mu je bila neophodna.

MN Press/YouTube/Biznis Priče/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković boriće se u Parizu da dođe do prve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, što je edini trofej koji mu nedostaje. A kada je odigrao svoj prvi meč davne 2003. godine, retko ko je mogao da pretpostavi da će biti među najboljim sportistima svih vremena... Jedini koji je to mogao da oseti, bar delimično, bio je njegov otac Srđan Đoković.

Uložio je sve što je imao u Novaka, pozajmljivao novac, zaduživao se, verujući da će se to na kraju "vratiti" i bio je u pravu. Ali, nisu svi delili njegov optimizam, pa je tako u podkastu "Biznis priče" ispričao da je bilo i onih koji su ga odbili. "Neću da krijem, to sam stalno govorio. Prestao sam već da pričam o tome, ali kad si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser Slobodan Boba Živojinović", poručio je Srđan Đoković u intervjuu od pre nekoliko godina.

"Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića, taj kamp koštao je mnogo para u to vreme, nekoliko hiljada maraka, koje mi nismo imali, niti smo mogli da zaradimo iz svog posla. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, onda sam povezao Nikolu Pilića sa njim, Nikola je zakazao sastanak kod vlasnika Ceptera Milana Jankovića, a ja sam otišao sa suprugom u Monako, objasnio mu o čemu se radi. Novak je tada imao 14 godina i već tada je bio prvak Evrope. Dubl, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama bio je šampion Evrope do 14 godina i on je objasnio Milanu da je Novak veliki talenat, da će biti ogroman igrač...".

Prema rečima Srđana Đokovića, dobio je "amin" da će pomoć stići: "Milan Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo i ako bude uspeo, da će podržati, da će stati iza njegovog boravka u akademiji Nikole Pilića. Nikola se vratio u Minhen, to nam je ispričao, bio sam presrećan, kao i moja porodica. Međutim, posle nekoliko dana me je Nikola zvao i rekao da od toga nema ništa, jer je Janković okrenuo Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tada nemoguć za saradnju".

"To mu je govorio jer ga je Filip pitao 'Odakle sada Novak, kada sam ti ja dao ne znam koliko stotina hiljada maraka ili evra da napraviš princ klub u Beogradu'. To je zato što je on uzeo četiri 'najtalalentovanija' klinca u Beogradu, među kojima je bio Novak i onda je izgovorio to što je izgovorio i u naredne tri godine napravio nam je pakao od života".

Godinama kasnije, Boba Živojinović bio je predsednik Teniskog saveza Srbije kada je Nole predvodio reprezentaciju do titule Dejvis kupa, najvećeg ostvarenja u istoriji našeg nacionalnog tima, dok na ovu temu nije govorio i "riternirao" Srđanu Đokoviću. Ali, isticao je da se više obogatio po završetku teniske karijere: "I tako u trideset i nekoj, odjednom nema treninga, nema mečeva. A život tek počinje. Malo sportista ima koji su posle završene sportske karijere napravili neki biznis. Ja sam imao tu sreću da smo Brena i ja u tome uspeli. U svoje ime mogu da kažem da sam mnogo više zaradio kao poslovan čovek nego kao sportista. I to mnogo, mnogo više novca. Što nije bilo lako. Bilo je tu možda i sreće da pored svih tih firmi koje su osnovane Brena i Saša Popović naprave najveću diskografsku kuću na Balkanu. Ako imate dobar tim napravićete uspeh. I ako verujete u to. Ako radiš, radi najbolje što znaš ili nemoj ni raditi. Ja sam se vodio tim stvarima", pričao je on u jednom intervjuu.

Što se tiče njegove supruge Lepe Brene, takođe ni ona nije želela da se upušta u spekulacije: "Nisam teniski stručnjak i ne znam za takvu vrstu ponude, ali znam da morate da budete prijatelj i imate poverenje u onog s kim počinjete biznis, čega u navedenom slučaju nije bilo. Novaka volimo, cenimo i poštujemo, kao i njegovu porodicu. On je najsvetliji primer divnog i uspešnog momka. Želimo mu da svi njegovi snovi postanu java jer je to zaslužio", pričala je estradna umetnica.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković konferencija na Olimpijskim igrama  Kurir

(MONDO - M.V.)