Rafa nije ni pomenuo Novaka! Igraće protiv najboljeg ikada, ali o tome ni reč!

Neverovatna izjava Rafaela Nadala u kojoj nije bilo mesta za Novaka Đokovića.

DIVYAKANT SOLANKI/EPA

Španski teniser Rafael Nadal biće drugi protivnik Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu - iako je bilo diskutabilno da li će se slavni sportista uopšte takmičiti u singlu, on je izašao na teren i u tri seta savladao Martina Fučoviča. Nije bilo lako, ali smo od Rafe videli prepoznatljivu borbenost koja bi i Novaku mogla da napravi probleme!

Ipak, deluje da Nadal još ne misli o tom meču. U prvoj izjavi nakon pobede Rafael Nadal nije rekao ni reč o Novaku Đokoviću, svom najvećem rivalu u karijeri, ali i svom narednom protivniku u Parizu! "Uzevši u obzir trenutni nivo moje igre, rekao bih da je prvi set dobro prošao. Mislim da sam igrao kako treba, manje-više pretežno forhendom, dok sam bekhendom pravio prostor", rekao je Rafael Nadal u prvoj izjavi nakon meča, odmah na terenu.

Nadal je dominantno osvojio prvi set, ali u drugom nije uspeo da završi posao pa je na terenu proveo mnogo više vremena nego što je planirao. "To je zato što sam izgubio ritam u meču. Postao sam statičan, uglavnom igrao na liniji... Tako sam mu omogućio da koristi najbolje oružje, ‘insajd aut’ forhend. Nisam bio u mogućnosti da mu oduzmem tu poziciju. Zato je njemu poraslo samopouzdanje, a meni opalo", istakao je Španac.

Pobeda Rafaela Nadala znači da ćemo gledati čak 60. meč u najigranijem teniskom rivalstvu svih vremena - u drugoj rundi će igrati protiv Novaka Đokovića! Biće to verovatno i poslednja epizoda teniskog klasika jer je španski teniser najavio da nakon ove takmičarske godine odlazi u penziju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara  RTS/Printscreen