Srđan molio Novaka da ne ide na Olimpijske igre: Ostao u šoku zbog odgovora i shvatio kakvog sina ima

Srđan Đoković nije podržavao ideju Novaka Đokovića da ide na Olimpijske igre u Tokiju pošto je smatrao da je bolje za njega da se odmori. Noletu nije palo na pamet da to uradi, pošto je za Srbiju spreman sve da uradi, to je i objasnio ocu.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Novak Đoković plasirao se u svoje prvo finale Olimpijskih igara u 37. godini, što je sanjao čitavu karijeru i danas od 14 časova protiv Karlosa Alkaraza imaće priliku da osvoji zlatnu medalju za Srbiju. Već je doneo bronzu u svom prvom učešću 2008. godine u Pekingu, dok su ga od tada pratili samo pehovi na Olimpijskim igrama.

Dobro se sećamo da je u "naletu snage" u Londonu završio na četvrtom mestu, da bi ga u Riju već u prvom kolu zaustavio Huan Martin del Potro, za šta Đoković kaže da mu je jedan od najtežih poraza u karijeri. Na vrhuncu forme bio je i tokom 2021. godine u Tokiju, kada je već do tog turnira osvojio tri grend slem turnira, ali je opet stao u polufinalu protiv Zvereva. Ostao je i bez bronzane medalje na kraju, kako u singlu, tako i u miks-dublu gde je igrao sa Ninom Stojanović i činilo se da ga je pritisak "slomio", pošto je želeo "zlatni slem" u istoj sezoni.

Njegov otac Srđan Đoković ispričao je tako u podkastu "Biznis Priče" da ne samo da je molio Novaka da ne igra miks-dubl u Tokiju, nego mu je čak savetovao da ne ide na Olimpijske igre u Tokiju. Hrabrio ga je da posle uzastopnog osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona sačuva snagu, kako bi napao "kalendarski slem", ali Nole nije hteo ni da čuje.

Ne zato što ne poštuje reč svog oca, koji mu je davao najvažnije savete na početku karijere i bodrio ga da postane ono što je danas, nego zato što je "pucao od želje" da za Srbiju donese zlatnu medalju. Kada je sve to smireno predočio svom ocu, i sam Srđan je ostao bez reči shvativši o kakvom patrioti se radi, tako da mu je pružio bezrezervnu podršku i na kraju u potpunosti razumeo zašto je morao u Tokio.

"Noks, ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet bi morao da ideš u karantin. To jednostavno bez gledalaca nije Olimpijada. Voli te tata...", pročitao je Đoković senior svoju poruku u podkastu pre dve godine i potom je pročitao Novakov odgovor: "Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Hteo sam da uzmem tri-četiri dana da osetim kako mi je telo. Ja se uvek brzo oporavim, tako da to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me, kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se".

Srđan Đoković je ispričao da je posle ove prepiske sa Noletom ostao zatečen i da ga je podržao: "Nisam mogao da se smirim od uzbuđenja i od ponosa ko zna koliko vremena, jer je to izgovorio moj sin, a on je to naučio u svojoj kući, da je patriotizam iznad svega, da je Srbija naša majka koja nas je iznedrila i da nema drugu opciju", poruka je Srđana Đokovića.

Srđan Đoković o Novaku Đokoviću  YouTube/Biznis Priče

Zbog svega toga, Đoković nije imao dilemu ni da li će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu i suze koje smo videli na njegovom licu posle plasmana u finale dovoljno govore koliko mu je značilo što Srbiji donosi medalju. Nadamo se da će to biti zlato, pošto svi dobro znamo koliko je Nole želeo da dođe do njega, međutim neće biti lako protiv Karlosa Alkaraza, posebno kada se zna za problem sa kolenom.

"Ufff, teško je sada sabrati sve emocije. Peta Olimpijada, prvi put sam prebrodio polufinale, izgubio sam tri polufinala do sada. Neću da stajem ovde, idem na zlato. Odmah da kažem svima, nisam se zadovoljio ovim. Moram da proslavim kako dolikuje. Obezbedio sam medalju za Srbiju. Uvek stavim najveći pritisak i očekivanja na sebe. Sve što sam do sada postigao, uvek sam razmišljao o tome da nisam igrao u finalu Olimpijskih igara, da nisam doneo Srbiji zlato ili srebro. Nadam se da sam obradovao navijače, nadam se zlatu", poručio je Nole posle pobede nad Musetijem za RTS.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara u Parizu  RTS

(Biznis Priče/MONDO/Milutin Vujičić)