"Prekidaj odmor i dolazi, igram sa Novakom": Alkaraz za finale dobija pojačanje, povukao potez

Karlos Alkaraz insistirao da Huan Karlos Fererero bude uz njega u borbi za zlato. Pre toga ga nije zvao u Pariz.

Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaraz bore se danas od 14 časova za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a interesantno je da je Španac uoči meča tražio i specijalnu pomoć u svojoj "loži". Uz Alkaraza će u finalu biti i njegov trener Huan Karlos Ferero, koji je inače dobio "slobodno" u dosadašnjem toku turnira, međutim kada je mladi teniser došao do finala sa Đokovićem, morao je hitno da ga zove da dođe u Pariz.

Ferero je tražio slobodno vreme posle titule na Vimbldonu, želeo je da konačno malo više bude sa svojom porodicom, ali nije mogao da odbije poziv Karlosa Alkaraza. Stigao je još u subotu i učestvovao je na poslednja dva treninga Španca, pruživši mu potrebne savete kako da ovoga puta igra protiv Noleta.

Upravo je Đoković više puta hvalio Alkarazov stručni štab, isticao je da su ga fantastično pripremali za mečeve sa njim, a sada ćemo videti ko je bolje spremio taktiku za finale. Naravno, neće samo taktički detalji odlučiti, nego će i psihološki trenutak imati uticaja na dvojicu tenisera pošto se jasno radi o finalu, šansi kakva se ukazuje jednom u četiri godine, gde je svaki od igrača pod pritiskom.

Podsetimo, Alkaraz inače nije ni imao uslov da igra na Olimpijskim igrama i dobio je specijalnu pozivnicu organizatora, dok je uz njega na turniru do sada bio selektor David Fererr, odnosno Samuel Lopez koji inače trenira Pabla Karenja-Bustu.


BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara u Parizu  RTS