"Slava Bogu"! Novaku čitali sa usana, zažmurio i ponavljao jedno!

Svi su primetili šta je Novak uradio, a evo i šta je izgovarao do je slavio olimpijsko zlato.

CAROLINE BLUMBERG/EPA

Novak Đoković ostvario je svoj veliki san - da postane olimpijski prvak. Osvajač zlata u Parizu posle trijumfa protiv Karlosa Alkaraza napravio je gest koji mnogi nisu shvatili u prenosu - tačnije, nisu uspeli da pročitaju reči sa njegovih usana.

Sa olimpijskim zlatom u ruci, pre poziranja fotografima, Novak je podigao glavu ka nebu i ponavljao "Bog je veliki. Bog je veliki. Bog je veliki". Posle meča, na konferenciji za novinare govorio je o tom detalju. "U tom trenutku rekao sam 'Slava Bogu'. To sam govorio. Najvećem svevišnjem, kome sam zahvalan", objavio je Novak posle meča taj svoj postupak.

Kamere su snimile taj njegov potez, kojim je još jednom pokazao koliki je vernik i da veoma drži do hrišćanstva. To je često isticao i tokom olimpijskog turnira, jer je posle pobeda isticao krstić na majici i objavljivao na Instagramu "postove" uz reči "Slava Bogu".

I u veri je očigledno Novak nalazio snagu u Parizu, kao i mnogo puta u životu, o čemu je neretko govorio, ističući koliko je privržen hrišćanstvu. "Ja sam prvo pravoslavac, pa sportista", jerdna je od najsnažnijih Novakovih izjava o sebi.

This browser does not support the video element.

Novak Đoković slavi sa zastavom  RTS1