Novaka terali da igra do ponoći, odmah se pobunio: Promenili ste pravila, sad se ovde svašta dešava!

Novak Đoković je enigma za sve, a najviše za svoje bivše i sadašnje rivale. Morao je dobro da ga ispita Džejms Blejk posle meča sa Raduom Albotom.

Eurosport 1/printscreen

Najbolji teniser ikada Novak Đoković je stigao na US Open i pregazio je prvog rivala! Savladao je iskusnog Radua Albota iz Moldavije 6:2, 6:2, 6:4 posle dva sata i osam minuta igre. Pobedio je uprkos jako lošem servisu na meču, ali nakon duela nije pokazivao da je nervozan zbog deset duplih grešaka i samo 46 odsto uspešnosti prvog servisa. 

Kada je došlo vreme za intervju na terenu otkucala je ponoć, a Đokovića je intervjuisao njegov stari rival Džejms Blejk. Upravo je protiv Blejka u Pekingu 2008. godine Đoković osvojio prvu olimpijsku medalju, pošto je tada osvojio bronzu. Odmah mu je rekao Amerikanac da je oborio rekord i da sada ima najviše pobeda u istoriji na "Artur Ešu". 

"Hvala, nisam bio svestan te činjenice, da budem iskren nisam mogao da vidim video o tome jer sam zakasnio, ali hvala vam. 78 pobeda na "Artur Ešu", ovo je najveći i najglasniji stadion koga imamo u istoriji našeg sporta i večernje sesije su najbolje na svetu. Kada je uveden krov postalo je još glasnije, neverovatna je atmosferera. Sada kada su uvedene promene i kada publika može da se šeta na tribinama mnoge stvari se dešavaju. Sada je ponoć ovde u Njujorku! Ja volim da igram večernje sesije, mada ne ovako kasno. Hvala vam svima što ste ostali ovako kasno", počeo je najveći ikada. 

Morao je već odavno penzionisani Džejms Blejk da pita Novaka i kako uspeva tako dugo da opstane, da se tako dobro kreće, da niže pobede i trofeje. Kako je pomerio sve granice koje je ovaj sport ranije imao? 

"Nema jedna reč ili tajna koja bi to opisala, mislim da je to samo način života i prilaska stvarima. Imao sam sreće u životu da budem okružen pasioniranim znalcima, ljudima koji su želeli da podele sa mnom i rano su me naučili šta je prevencija, šta znači istezanje, zagrevanje i sve što sam radio radi dugovečnosti. Sve što si radio tokom života će ti se vratiti u karijeri. Telo je jedan deo, a mentalitet je druga stvar i moraš da nađeš ravnotežu između ta dva. I dalje uživam da se borim, da se takmičim. Ovaj sport mi je dao toliko i ja nastavljam da igram", rekao je Novak Đoković.  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork  Kurir