Novače, kakva si ti ljudina! Zbog ovog poteza mu se divi ceo svet, zagrljaj i aplauz rekli sve

Novak Đoković nije želeo da prođe na ovaj način i to je javno rekao.

Twitter/CristinaNcl

"Nije ono što smo želeli, ova predaja. Očigledno je imao povredu, to se dešava. To ga je držalo van turnira neko vreme. Pogotovo u ovim uslovima nije lako igrati. Trebalo je da dobije taj drugi set. Da li je to stavilo veliki pritisak na njega? Bila je velika borba preko dva sata, morao sam da jurim i serviram kao ti Nik, ali nisam uspeo, već sam morao da se oslonim na igru sa osnovne linije", rekao je Novak Đoković Niku Kirjosu posle meča zato što mu je sunarodnik i dobar prijatelj Laslo Đere predao meč drugog kola US Opena. 

Trajao je meč dva seta u kojima je Novak pobedio sa po 6:4, a onda je nakon drugog gema trećeg seta Đere morao da preda duel i da se povuče. Dosta je turnira propustio zbog povreda Đere, ispao je iz prvih 100 i sada je ponovo imao muke. Delovalo je da ga muči neki mišić, ali videćemo šta će biti krajnja procena. 

Kada se Đere povredio prvo je gledao ka njemu Novak, zatim kada se posle intervencije lekara ipak povukao, prišao je i zagrlio je svog rivala i drugara. Na kraju, kada je Laslo izlazio sa terena dobio je aplauz publike, ali i aplauz najboljeg tenisera na svetu. Pogledajte kako je to izgledalo: 

NOVAK SE TAKOĐE MUČIO

Nije samo Đere imao problema na ovom meču, mučio se i Novak Đoković. Pred kraj prvog seta se videlo da nije u dobrom stanju, mučio ga je stomak, mnogo se znojio i morao je da se presvuče. Osim toga Miljan Amanović mu je dodavao napitke i kesice sa gelom, a tražio je na kraju prvog seta i pomoć fizioterapeuta. Videćemo, ni sa Albotom to nije izgledalo sjajno, sada ima dva dana da se oporavlja i da proba da uđe u optimalnu formu za meč sa jako nezgodnim Aleksejom Popirinom

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork  Kurir