Novaku dve stvari došle glave! Nije mogao da ih izdrži, a US Open se potrudio da ga dokusuri

Novak Đoković je došao nepripremljen, načet i mentalno ispražnjen. Kada se na to dodaju termini u koje ga je US Open stavljao, ne čudi što je rano završio sa takmičenjem

Twitter/CristinaNcl

Novak Đoković nije mogao! Borio se da osvoji svoj 25. grend slem trofej nakon fantastičnog i veičanstveog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, ali jednostavno nijje moglo više. Ispao je u trećem kolu od nezgodnog Australijanca Alekseja Popirina, a očigledno da ni mentalno ni fizični nije bio na dovoljno dobrom nivou. Zapravo, Novak kaže da se ne seća kada je ovako loše igrao! 

"Pokušao sam sve, ali kada se otklonite od osnove, to zna da bude mnogo loše. Jako mi je bilo mentalno teško da igram tri meča ovde, nisam bio ni blizu moje najbolje igre. Teško je kada ste motivisani i dobro se osećate fizički, ali ne možete da nađete igru. Pomirite se, dešava se. Ne želim da analiziram dalje, samo želim da napredujem kako se ne bi ovo ponovo dešavalo", dodao je Novak i rekao: "U ustima je ukus, ne volite sigurno da gubite. Ovde imam više poraza nego na drugim Grend slemovima, ali moram da pogledam širu perspektivu. Sutra je novi dan, razmišljaću šta da uradim sledeće."

Ipak, protiv svega nije mogao. Mučila ga je ne jedna, nego dve povrede, nije imao vremena da se sa šljake prebaci na potpuno drugu podlogu, da odigra neki meč u Sinsinatiju, Montrealu... Sada ga čeka trka da ode na Završni masters. 

DVE POVREDE? KOJE? OVE!

Svi znamo da je njegovo koleno još upitno. Povredio se na Rolan Garosu, brzo operisao, a onda je krenuo u oporavak. Videli smo da je na Vimbldon stigao sa steznikom oko noge i tu je dogurao do finala, zatim je sa steznikom igrao i Olimpijske igre. Kada ga je skinuo na startu treninga na US Openu ponadali smo se da je to iza njega, ali kada je na duel prvog kola sa Raduom Albotom stigao sa steznikom sve je bilo jasno. Koleno ga još muči. 

A onda je na meču sa Laslom Đereom morao da traži da mu pomaže fizioterapeut. Svi znamo da je na tom meču Đere odustao, ali i Novak je početkom drugog seta morao da traži pomoć. Na kraju nije zatražio medicinski tajmaut, ali smo videli da ima probleme sa abdomenom i bolne grimase na licu. Podsetite se kako je to izgledalo: 

MENTALNO PRAZAN I NEPRIPREMLJEN

Istakao je Novak da se potrošio na Olimpijskim igrama, kako psihički tako i fizički. Konačno je dočekao tu zlatnu medalju za Srbiju, ali to je imalo svoju cenu. Em je mentalno bio ispražnjem, em se fizički nije osećao kako treba. Nije bilo ni neke probe, nekog manjeg turnira ili mastersa na tvrdoj podlozi.

"Ne znam... Pravo da ti kažem.... Raspala mi se igra. Nisam svež od početka, brzi uslovi u odnosu na šljaku, totalno drugačije u odnosu gde sam trenirao i odnosu na sve. Bilo je mučno igrati na ovaj način i osećati se ovako sa reketom u rukama. Osećao sam se amaterski, ali to je sastavni deo sporta. Verovatno su Olimpijske igre uticale u velikoj meri i pomisao da li da dolazim ovde ili ne. Došao sam zbog Slema, neslavno završio i idemo dalje. Trudim se da budem korektan prema protivnicima, ne volim da se opravdavam. Igrao je odličan tenis, kada nemam servis ne mogu da igram na ovoj podlozi. Ne može da se igra tenis na takav način. Servis je bio najgori, ali cela igra se raspala. Na momente je izgledao fino, imao sam šanse, te brejk lopte u četvrtom setu...", završio je Novak.

Posle svega kako se namestilo, uz naravno mečeve koje je završavao u ponoć po lokalnom vremenu Novak Đoković teško da je mogao mnogo bolje. Mogao je da prođe još koje kolo, ali to njemu ne znači ništa, on cilja samo pehare. Zato, sada čekamo naredne poteze i turnire. Da opet vidimo odmornog, spremnog i motivisanog Novaka. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork  Kurir