Kirjos opet isprozivao Sinera zbog doping afere: Njegova objava je izazvala buru

Nik Kirjos je među prvima "pecnuo" Janika Sinera zbog novih problema sa doping aferom.

YouTube/Tennis TV/MusEdits 5

Janik Siner nalazi se u ogromnom problemu posle odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da uloži žalbu Arbitražnom sudu u Lozani (CAS) u vezi njegove doping afere. On je prvobitno proglašen nevinim pošto je dva puta pao na doping testu, ali je sada ceo slučaj ponovo aktiviran.

Posle te odluke među prvima se oglasio Nik Kirjos. Australijski teniser poznat je kao neko ko uvek govori ono što misli i to se očigledno neće promeniti. Tako je posle informacija o žalbi odlučio da se oglasi na društvenim mrežama. "Haha, možda ipak nije tako nevin?", napisao je on. Očekivano, izazvao je buru između onih koji brane Janika i onih koji ga napadaju..

U žalbi je WADA navela da "nalaz bez greške ili nemara nije bio tačan prema važećim pravilima i traži zabranu od jedne do dve godine". Ukoliko se ovo zaista dogodi Italijan bi mogao da bude suspendovan na određeni vremenski period. Sve će da zavisi od konačne odluke Arbitražnog suda.

Italijan je priznao da ga je sve to iznenadilo. "Nisam ovo očekivao. Znao sam pre nekoliko dana da će da ulože žalbu i da će danas to da bude zvanično tako da... Mada, jesam iznenađen. Uvek pričamo o istoj stvari. Možda žele da se postaraju da je sve dobro urađeno. Da, samo sam iznenađen zbog te žalbe", rekao je Siner.

Mnogi teniseri i teniserke su se oglašavali ovim povodom. Većina njih ne veruje da bi Janik uradio tako nešto namerno, ali nikome nije jasno zbog čega procedura nije bila ista za sve. Kada neko padne na doping testu, uglavnom je provizorno suspendovan za vreme trajanja istrage. Kod Sinera je sve to rešeno ekspresno bez ikakvih suspenzija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nik Kirjos izvlači ajkulu iz mora  instagram/k1ngkyrg1os