"WADA se uključila da suspenduje Janika Sinera": Slavni teniser očekuje kaznu za Italijana!

Slavni teniser Endi Rodik otkriva svoje mišljenje o slučaju Janika Sinera.

CAROLINE BLUMBERG/EPA

Trenutno najbolji teniser na planeti, Italijan Janik Siner, suočava se sa ozbiiljnim optužbama za doping. On je u prolećnom delu sezone dva puta uhvaćen sa pozitivnim doping testovima, zatim je zbog bolesti propustio Olimpijske igre na kojima su kontrole još rigoroznije, a zatim je pred kraj godine stigao pravi šok za prvoplasiranog sa ATP liste - WADA se žalila na donetu odluku i traži njegovu suspenziju.

Iako Svetska antidoping agencija nije tražila brisanje rezultata postignutih u 2024. godini, pa bi na snazi ostali rezultati koje je postigao, Sineru bi karijera sasvim sigurno bila uništena. WADA je zahtevala dvogodišnju suspenziju za najtalentovanijeg italijanskog tenisera, što bi uništilo i njegovu reputaciju i odnos koji su navijači imali prethodnih godina prema njemu. O tome se oglasio i nekadašnji teniser Endi Rodik.

"Bio bih iznenađen da ne bude suspendovan na određeni vremenski period", rekao je slavni Amerikanac o Italijanu čiji je slučaj već komentarisao. "Ne mislim da je idiot, ne mislim da bi svesno uradio nešto što bi poboljšalo njegov učinak, rizikujući svoju reputaciju i šanse da osvoji slemove. Da je to uradio namerno bio bi najgluplji narkoman u istoriji. Janik je znao izvor supstance i oslobodio ga se u roku od 48 časova. Žao mi je Janika", ranije je isticao Rodik, čiji glas ima težinu u teniskom svetu i nekoliko godina nakon penzionisanja.

"Osećam da ako se WADA ponovo uključila u ovu stvar, to je učinila sa namerom suspenzije. Mislim da ako kažu godinu dana, to će biti situacija od 6 meseci. Svi imamo određenu odgovornost za naš tim i za ono što nas okružuje", rekao je Rodik, koji italijanskog tenisera ne smatra za prevaranja, ali...

Janik Siner nastavlja da se takmiči dok se postupak ne okonča, a onda ćemo videti da li ga čeka pauza od nekoliko meseci, pa čak do dve godine. WADA je tražila dvogodišnju suspenziju zbog dva pozitivna testa na kojima je u telu italijanskog tenisera pronađena supstanca klostebol. Ona se nalazila u kremi koju je koristio njegov fizioterapeut, a u organizam je ušla jer je masaža obavljena bez zaštitnih rukavica.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Đoković i Siner igraju piklbol  Instagram/djokernole