Novak im došao posle pet godina, a oni rade sve da Siner i Alkaraz pobede: Medvedev pobesneo, neće da im ćuti!

Danil Medvedev neće da ćuti i da gleda kako se sve radi da se favorizuju neki teniseri.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Danil Medvedev je dobio Matea Arnaldija i prošao dalje na turniru u Šangaju, ali nije bio nimalo zadovoljan. Prvo se tokom meča svađao sa sudijama, a onda je optužio porganizatore da favorizuju Janika Sinera i Karlosa Alkaraza! Izgubio je prvi set 7:5 Medvedev, pre nego što je dobio naredna dva 6:4, 6:4, a nimalo mu se nisu svidele loptice sa kojima je igrao. 

"Dobre loptice" napisao je Medvedev na TV kameri nakon pobede na ovom meču, a onda je uz ironičan osmeh napustio teren. Nekadašnji broj jedan se na kraju oglasio i rekao na konferenciju za medije da su loptice takve da idu na korist nekim igračima. 

"Mislim da ove loptice jednostavno idu u korist igračima koji imaju jak udarac iz mrtvih lopti. Neki su tu bolji, neki nisu. Zapravo su dva tenisera koji ovo najbolje rade već dva najbolja tenisera na svetu  i siguran sam da bi bili dobri i bez ovih loptica. Ali sa ovim lopticama oni su jedina dvojica tenisera koji mogud a stvore neverovatnu moć. To su Janik i Karlos, to im dodaje novu snagu. Ja ću robati da se borim sa ovim što imam, probaću da našem snagu koji nisam imao ni kao mlađi", rekao je iskreno i ljuto Danil Medvedev. 

Medvedev je naglasio da njegova građa nije takva da može dobro da igra sa lopticama kakve se koriste na turniru na kome posle pet godina igra i Novak Đoković. "Radili su se testovi eksplozinosti i snage mišića, a ja to nemam. Ja mogu mnogo snage da proizvedem u loptici kada ona stane, tako da pokušavam da uradim šta god mogu. I dalje ne igram loše, borim se, hoću da odem do kraja", rekao je on. 

Novak Đoković je startovao u drugom kolu ovog turnira oi tu je teškom mukom savladao Aleksa Mikelsena iz Amerike 7:6, 7:6. Sada u trećem kolu čeka boljeg iz meča Flavija Kobolija i Stanislasa Vavrinke.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem   Instagram/djokernole