Grend slem šampion dolazi na turnir u Beograd: Dva puta je Srbima ukrao ATP titule!

Hrvatski teniser Marin Čilić još jedan od učesnika turnira u Beogradu.

EPA/JOEL CARRETT/AAP

Iako je tek tokom sezone postalo jasno da će Beograd ove godine imati prestižan teniski turnir, Serbia open će biti izuzetno kvalitetan! Početkom novembra u glavnom gradu Srbije gostovaće neki od najboljih tenisera današnjice, a tu će biti i najmanje dvojica grend slem šampiona u singl konkurenciji!

Učešće je prvo potvrdio švajcarski teniser Sten Vavrinka, a zatim i Hrvat Marin Čilić! Jedan od anjpopularnijih tenisera u regionu sada je već na zalasku karijere, ali i dalje ima šta da ponudi teniskom svetu, pa će biti uživanje gledati ga u Beogradskoj areni. Inače, Marin je u karijeri već igrao u Srbiji i to mu uopšte neće biti nepoznato iskustvo.

Kao najveći uspeh u karijeri Marina Čilića ističe se osvajanje US opena 2014. godine, nakon što je u finalnom meču savladao japanskgo predstavnika Keija Nišikorija, Njih dvojica su pre toga napravili ogromna iznenađenja - Nišikori je eliminisao Đokovića, dok je Čilić bio uspešniji od Rodžera Federera u jednoj od najvećih pobeda karijere.

Marin Čilić je pored toga osvojio još 20 ATP titula, svojevremeno je bio i treći igrač na svetskoj listi, a igrao je još dva grend lsem finala i oba puta je gubio od Rodžera Federera. U karijeri je dve titule osvojio pobedama nad srpskim teniserima u finalu turnira - jednom je bio bolji od Janka Tipsarevića, a jednom od Novaka Đokovića, koji ga je dva puta savladao u finalnom meču.

Pored Marina Čilića na turnir u Beogradu igraće pomenuti Sten Vavrinka, zatim Frensis Tijafo, Aleks De Minor, Tomi Pol, Lorenco Museti, Flavio Koboli i drugi. Za sada je odluka Novaka Đokovića da ne igra pred beogradskom publikom, ali ima još dovoljno vremena da se najbolji svih vremena predomisli i još jednom zaigra u rodnom gradu!

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kinezi obožavaju Đokovića  Instagram/djokernole