Novak se pred mikrofonom pretvorio u "Vuka sa Volstrita": Srbija je čekala ove reči, a svet ih se plašio

Novak Đoković nema nameru da stane, sada je jasno. Odbacio je priče o penziji i najavio da ćemo ga gledati još...

YouTube/Rolex Shanghai Masters/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković ne krije da u 38. godini planira da igra manje turnira, da je pre svega fokus na grend slemovima i na mečevima u dresu reprezentacije Srbije, ali to su mnogi protumačili kao odlazak u penziju. Da to nije slučaj, i da Đoković čak još u planu ima da pokuša da dođe i do Olimpijskih igara 2028. godine,možemo da vidimo svaki put kada je na terenu. To je posebno sada slučaj u Šangaju gde igra kao tokom olimpijskog turnira u Parizu.

U pobedi nad mladim italijanskim teniserom Kobolijem, Đoković je plesao po terenu i protivniku dozvolio samo tri gema, a onda je stao pred novinare i na konferenciji za medije "ispalio" rečenicu koju su svi u Srbiji čekali. I u Kini, Japanu... U nekim drugim krajevima sveta, upravo takve izjave su se i plašili.

O čemu se radi? Novak Đoković je poput Leonarda Dikaprija u čuvenoj sceni iz filma "Vuk sa Volstrita", odgovorio na pritisak da se penzioniše - rečima da nije kraj. I da je daleko od kraja.

"Da li je ovo moja poslednja godina u Kini? Moji rezultati su dokaz kako se osećam kada igram ovde. Uvek sam ovde pravio velike uspehe, kako u Pekingu, tako i u Šangaju. To je sve zbog velike ljubavi i podrške koju osećam od kineskog naroda. Moja povezanost sa vama je duboka, pet godina bez dolaska u Kinu je bilo previše", rekao je Nole, a onda se osvrnuo na priče da mu je ovo bila "oproštajna turneja u Kini".

"Uradiću sve da dođem i sledeće godine. Ne znam šta će sledeća godina doneti kada je u pitanju raspored turnira i odmora, ali znam da želim da nastavim da igram. Videću kako mi se telo oseća, ali planiram da prioritet budu najvažniji događaji. I dalje želim da dolazim u Kinu, makar još jednom, zbog velike ljubavi i podrške koju osećam ovde".

Iz ove izjave ne samo da se vidi da Novak Đoković planira da igra naredne godine, nego i bar "one iza", odnosno jasno je da u svojim mislima nema i dalje određeno kada planira se povuče. I to pravi razliku u odnosu na sve druge tenisere na svetu.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI 

"Dobro se osećam. Verujem da mi pomaže činjenica da sam igrao malo turnira i da sam zato svež. Mogu da izdržim duge partije i ono što sledi. Dobro se oporavljam, nekoliko dana pauze takođe pomaže mom telu. Sa druge strane, nije idealno imati dva slobodna dana kao sada, ne želim da pravim duge pauze. Dobro se osećam i jedva čekam naredni meč...", naglasio je danas novinarima Nole koji će u četvrtoj rundi igrati protiv Romana Safiulina.

Novak će u četvrtak takođe igrati od 12:30 po srpskom vremenu, odnosno u udarnom terminu za publiku u Šangaju. Biće to treći meč na Centralnom terenu u Šangaju, a pre Novaka Đokovića igraće trenutno najbolje plasirani igrači na ATP listi - Janiks Siner i Karlos Alkaraz koji imaju teške izazove u vidu Šeltona i Monfisa.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju  Instagram/Janko Tipsarevic