Čudo od deteta melje favorite , sad se nameračio na Novaka: Mnogi su se opekli, Šangaj je njegov teren!

Jakub Menšik u Šangaju igra verovatno najbolji tenis karijere. A trebaće mu bolji od najboljeg da bi savladao Novaka Đokovića u narednom meču!

2024 EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak Đoković je dobio rivala u četvrfinalu Šangaja! Sada posle pobede nad Rusom Romanom Safiulinom on će se u petak sastati sa Čehom Jakubom Menšikom. Nakon što je Čeh dobio Pedra Martineza, Andreja Rubljova i Aleksandra Ševčenka sada je došao glave i Grigoru Dimitrovu, pa je tako nastavio seču favorita. 

Na kraju je bilo 6:3, 3:6, 6:4 i za dva sata igre uspeo je da upiše jednu od večih pobeda karijere. Savladao je desetog tenisera na ATP listi i bez obzira na to šta uradi u narednom kolu 19-godišnjak iz Prostehova će prvi put u karijeri ući u prvih 60 na ATP listi.

Nagovestio je sjajan meč kada je oduzeo prvi gem na servis Dimitrova u meču, a onda je tu prednost uspeo da sačuva do kraja seta. Vratio se iskusni Bugarin u drugom setu, ali je onda posle velike borbe u trečem Menšik prošao dalje. Uzeo je brejk Menšik, na 5:3 nije uspeo da ga odbrani, ali je onda mladi teniser ipak popravio greške i trijumfovao!

Ne zna se još uvek tačna satnica eventualnog duela Novaka Đokovića i Jakuba Menšika. Do sada je mladi Čeh pobeđivao imena poput Endija Marija, Andreja Rubljova, Tejlora Frica, Feliksa Ože.Aljasima, Huberta Hurkača, Karena Hačanova i Fabija Fonjinija, ali nikada nikoga ko je blizu Novaka Đokovića.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO